İl Müdürü Nurettin Ulaş’ın öncülüğünde Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Ticaret ve Sanayi Odası aracılığıyla yapılan görüşmelerde, şehirdeki düğün salonları, gelinlikçiler ve benzeri sektör temsilcileriyle bir araya gelindi. Bu temaslar sonucunda, esnaflar tarafından iyi niyet taahhütleri verilirken, çeşitli kalemlerde indirimler ve kolaylıklar sağlanmasına yönelik iş birlikleri hayata geçirildi.
İl Müdürü Nurettin Ulaş, yapılan görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, “Aile kurmak üzere ilk adımı atan gençlerimizin yanındayız. Onların bu anlamlı süreçlerinde yalnız olmadıklarını hissettirmek, hem maddi hem manevi anlamda destek sunmak bizim öncelikli sorumluluğumuzdur,” ifadelerini kullandı.
Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün bu girişimi, toplumda aile yapısının güçlendirilmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilirken, genç çiftler tarafından da memnuniyetle karşılandı. İl Müdürlüğü, destek programlarının yıl boyunca devam edeceğini ve daha fazla sektörü kapsayacak şekilde genişletileceğini duyurdu.
Ağustos Gerçe