Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Geçmişten Günümüze Yansıyan Lezzetler Yarıştı

21-27 Mayıs Türk Mutfağı

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası olması nedeniyle tüm Türkiye’de düzenlenen ve Aksaray’da da yapılan 6. Aksaray Yöresel Yemek Yarışması, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Aksaray’da birbirinden güzel yemeklerin bulunduğu yarışmanın sonucu açıklanmadan önce Vali Aydoğdu açılış konuşması yaptı. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu konuşmasında; “Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde 21-27 Mayıs haftası Türk Mutfağı Haftası. Onun için bütün Türkiye’de yöresel yemekler yarışması yapılıyor. Bugün de Aksaray’ımızda yöresel yemekler yarışması yapıldı” diyerek başladı.

Vali Aydoğdu stantları göstererek; “Sizinle beraber stantları gezdik. Birazdan arkadaşlarımız ilk beşe giren yemek sahiplerini belirleyecekler. Sizler ve bizler de bu yapılan yemeklerin tadına bakacağız. Bunun en güzel tarafı şu. Geçmişten bugünümüze kadar bütün şehirlerimizde yapılan yemeklerin bugüne taşınması. Bu bence çok değerli. Bundan sonra da geleceğe aktarılması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Biz üç yıldır Aksaray’dayız ama daha tatmadığımız, görmediğimiz yöresel yemeklere de burada şahit olduk diyen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; “Hatta Aksaraylı olan bazı arkadaşlarımız da o yemekleri ilk kez gördü. Tarih veya kültür bugün de yaşıyorsa tarih ve kültürdür. Onun için biz geçmişimizdeki bu değerlerimizi sahip çıkarak bugünümüze ve geleceğimize mutlak surette taşımamız gerekiyor. Vallahi stantları gezerken de bayağı bir iştahımız kabardı. İnşallah sizinle beraber bu güzel yemeklerimizi tadacağız. Çok güzel bir ortam var. Böylece de kendi kültürümüzü, geleneklerimizi, göreneklerimizi bir daha görmüş olduk.” diyerek kültürel değerlerimizi vurguladı.

“İnşallah bunları her yıl yaparak bu güzel yemeklerimizi, yöresel yemeklerimizi geleceğe taşıyacağız” diyen Vali Aydoğdu; “Ben emeklerinden dolayı Kültür Turizm Müdürümüze, ekibe yemek yapan bütün Aksaraylı hemşerilerimize huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum ve afiyet olsun diyorum” diyerek yemek tadımına katıldı.

6’ncısı düzenlenen Aksaray Yöresel Yemek Yarışmasında” Çullama” yemeğiyle Pınar Gül birinci, “Gerdan” yemeği ile Nilgün Çopursan ikinci, “Tarhanalı Yoğurt Yatağında Etli Madımakla” Nihal Oruç üçüncü, “Aksaray Tava” ile Âdem Ergin dördüncü ve “Bamya Çorbasıyla” Atiye Böge beşinci oldu. Birinci olan ve tam altın kazanan Pınar Gül’e Vali Hamza Aydoğdu tarafından ödülü takdim edildi.

Haber Avni Kuru