Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Gazze için yüzlerce araçlık dev konvoy şehir merkezine aktı!

Gazze katliamına tepki çekmek için Aksaray sokaklarında buluşma!

Gazze katliamına tepki çekmek

Aksaray’da bugün sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen araç konvoyu, Gazze’deki katliama dikkat çekmek amacıyla şehir merkezine doğru ilerledi. Aksaray STK platformunun öncülüğünde gerçekleşen bu anlamlı etkinlik, halk tarafından büyük ilgi ve destek gördü.

Yüzlerce araç şehir merkezine aktı!

Gazze’deki katliama dikkat çekmek için düzenlenen araç konvoyu, araçlara Filistin bayraklarının asılması ve kornalara basılması ile başladı. Düzenlenen etkinlik Aksaray halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Yüzlerce araçtan oluşan konvoy, şehir merkezinde büyük bir etki yarattı. Aksaray halkı, Gazze’deki katliama dur demek için bir araya gelerek güçlü bir mesaj verdi.

Aksaray’dan Gazze’ye Destek: Araç Konvoyu İle Birlik Mesajı!

Aksaray STK platformu tarafından organize edilen Gazze için araç konvoyu, halkın dayanışma ve destek mesajlarını iletmek için yollara düştü. Aksaray’da yankı bulan bu etkinlik, Gazze’deki katliama son verilmesi çağrısında bulunarak dikkatleri çekti.

Aksaray’da gerçekleşen konvoy organizasyonu kapsamında basın açıklaması yapan STK Platformu Başkanı İlhan Demir, “ Müslümanlar olarak, hem Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, hem de İsrail’in zulmü karşısında cesur ve onurlu bir duruş sergilediğimizi tüm dünyaya haykırmak için toplanmış bulunuyoruz. Terörist kabul ettiğimiz İsrail, Masum Müslümanları 224 gündür katletmekte, bu acımasız saldırılarda kadınlar, çocuklar ve bebekler de şehitler arasında yer almakta. Şahadete erişenler için Allah’tan rahmet temenni ediyoruz. Kudüs ve Filistin topraklan sadece Arap ve İsrail arasında bir mesele değil, bütün İslam ümmetinin sorunudur. Sivil halka yönelik vahşeti ve masum insanları katleden İsrail, uluslararası camiada kayda değer bir tepki ile karşılaşmadan bu zulmüne devam etmektedir insan haklarının savunucusu Batılı devletler tarihte görülmemiş bir soykırım karşısında sükûtu tercih ediyor” sözlerine yer verdi.

Aksaray STK Platformu Başkanı Demir, “İslam ülkelerinin liderleri ise İsrail ile olan ilişkilerini gözden geçirip, zulme karsı gerçek, somut adımlar atma noktasında gerekli iradeyi ne zaman gösterecekler? Filistin davası, İslam ve Müslümanların onurunu, özgürlüğünü, şeref ve haysiyetini korumak adına mücadele eden ve bu mücadelenin gerektirdiği her şeyi göze alan direnişçilerindir. Bu savaştaki şehitlerimi zulmün ve gözyaşının sona ereceği yeni bir tarih yazacak olan kahramanlar olarak tarihe geçecek. Şehitleri ve direnişi anarak, Aksaray’da bizler sivil toplum kuruluşları olarak araç konvoyu düzenledik. Bugün buradan Filistin direnişinin kahramanlarına ve Kudüs savaşçılarına selamlarımızı iletiyor, onların zaferlerine duacı oluyoruz. Unutulmamalı ki zafer, direnenlerin, mücadele edenlerin ve onurlu mücahitlerin olacaktır. Zafer, inananlarındır ve zafer yakındır” diyerek açıklamasını sonlardı.

Aksaray’da gerçekleşen ve 15 Temmuz Milli İrade meydanında son buldu. Meydanda basın açıklaması düzenlenirken, buradaki açıklamaya; STK Platformu Başkanı İlhan Demir Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek, STK Başkanları ve vatandaşlar katılım sağladı. Basın açıklamasının ardından dua edilerek program sonlandı.

Ağustos Gerçe