Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da fırınlar denetlendi!

Aksaray Belediyesine bağlı Zabıta

Aksaray Belediyesine bağlı Zabıta ekipleri şehir merkezindeki fırınları denetledi. Sabahın erken saatlerinde denetleme işlemi yapan Zabıta ekipleri, vatandaşlara uygun standartlarda ürün yapılıp yapılmadığını kontrol etti.

Gecenin geç saatlerinde sabaha karşı denetleme işlemleri yapan Zabıta ekipleri, Aksaraylı vatandaşların uygun şartlarda unlu mamullerin yapılıp yapılmadığını denetledi. Unlu mamullerin uygun şartlarda ve hijyenik koşullar yapılıp vatandaşlara sunulması için Zabıta ekipleri denetleme yaparak işleyişi kontrol etti.

Halkın sağlığını düşünerek yapılan denetleme işlemlerinde halkın güvenilir gıdalar tüketebilmesi için Zabıta ekipleri denetim faaliyeti gerçekleştirdi.

Fırınları denetleyen Zabıta ekipleri, unlu mamulleri gramajını kontrol ederek hesaplanan gramaj değerinde olup olmadığını kontrol etti. Unlu mamullerin uygun standartlar yapılması için ve vatandaşların herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için denetim yapan Zabıta ekipleri, fırıncıları gezerek sağlık besinler için denetim gerçekleştirdi.

Gece 04.45 sıralarına denetleme yapan ekipleri, şehir genelindeki fırınların denetleyerek sağlık standartlarına ve uygun şartların unlu mamullerin hazırlanışını kontrol etti.

Aksaray Belediyesinden yapılan açıklamada; “Yapılan denetimler cezalandırmadan çok esnafımızı ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye ve yaşanan aksaklıkların giderilmesine yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Ancak bizim ısrarlı denetim ve uyarılarımıza rağmen gerekli tedbirlerini almayanlara yasal olarak yapılması gerekenleri uyguluyoruz. Halk sağlığını tehdit eden unsurların önüne geçmek için de çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Haber: Fatma Altınok