Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Engellilere Destek: Vali ve Belediye Başkanından Anlamlı Ziyaret

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Beldiyse Başkanı Dr. Evren Dinçer’in katılım sağladığı programda engelli bireylere bir araya gelindi. Engeliler haftası kapsamında gerçekleşen ziyarette, keyifli anlar yaşandı.  Engelsiz Yaşam Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette engelliler haftasına dikkat çekildi.

Aksaray Engelliler Derneği Başkanı aynı zamanda Aksaray Belediye Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya 10- 16 Mayıs Engelliler Haftasına yönelik açıklamalarda bulunarak engelli vatandaşları yalnız bırakılmamasına dikkat çekti.

Her yıl düzenli olarak kutlanan engelliler haftasında her gün ayrı engellilik konusu işlenmesi amaçlanıyor. Engelliler haftası boyunca, engellilerin yaşadıkları sorunlar, eğitim konusu, toplumda onlara da yer olduğu ve fark olmadığı gözler önüne seriliyor.

Bu kapsamda haftanın önemine dikkat çeken Aksaray Engelliler Derneği Başkanı Kaya, bu özel haftada engellileri yalnız bırakılmamasını istediklerini dile getirdi.

“Bizler Herkesi Seviyoruz Bizleri Herkesin Sevmesini İstiyoruz”

Aksaray Engelliler Derneği Başkanı Kaya açıklamasında; “Bu hafta 16 Mayıs engelliler haftası,  bizler için bu günler özel günler.  Kendimizi diğer kardeşlerimize anlatmak, bürokrasiye eksiklerimizi söylemek. Siyasiler yapabileceğimiz projeleri görüşmek üzere bu haftayı dolu dolu geçireceğiz.  Bizler için fırsat günleri, gün olarak değil ama bu haftayı bizlerin sadece farkındalık günü olarak kutlamaya çalışayız.  Bizler görmek isteyen, engellilerin neler yaptığını görmek isteyen kardeşlerimizi belediyemizin yeni yapmış olduğu engelli yaşam merkezine bekliyoruz.  Bu hafta biziler yalnız bırakmamalarını, tabi ki yılın her günü bizim yanımızda olan dostlarımızla elbette beraber olmak istiyoruz.  Bu haftada özellikle daha çok beraber olmak istiyoruz.  Bizler herkesi seviyoruz bizleri herkesin sevmesini istiyoruz.  Bizlere ilgi alaka gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğe, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Beldiyse Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nurettin Ulaş, ilgili yetkililer, engelli bireyler ve yakınları katılım sağladı.

Fatma Altınok