Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da en fazla ölüm nedeni ne oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından düzenli olarak yayımlanan veriler kapsamında Aksaray’da 2022 yılında kayda geçen ölüm nedenleri belli oldu. Peki, en çok hangi nedenden dolayı vefat yaşandı? Detaylar haberimizde…

Türkiye İstatistik Kurumu’nun düzenli olarak yayımlamış olduğu il sunumu verileri kapsamında Aksaray’da 2022 yılında en çok görünen ölüm nedenleri netlik kazandı. Yayımlanan verilere göre ölüm nedenleri arasında en fazla görülen, yüzde 35,7 ile dolaşım sistemi hastalıkları oldu.  Diğer nedenlerle vefat eden kişilerin oranı ise yüzde 12 olarak kaydedildi.

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre Aksaray’da 2022 yılında en fazla görülen ölüm nedenlerinden bir tanesi de yüzde 14,9 ile iyi huylu ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı olduğu görüldü. Dördüncü sıra yer alan ölüm nedeni ise yüzde 11,4 ile solunum sistemi hastalıklarından kaynaklanan ölümler oldu.

Yayımlanan bu verilere Aksaray’da sağlık üzerinde çıkarım yapılabilmesine olanak tanırken aynı zamanda ölüm nedenlerini analiz edebilmek bakımından da önem arz ediyor.

Ağustos Gerçe