Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da emlakçılara seslenildi, vicdanlı olun

KİRA ARTIŞLARINI ÖNLEMEK ADINA

KİRA ARTIŞLARINI ÖNLEMEK ADINA MUHTAR VE EMLAKÇILARDAN YARDIM İSTENDİ

Aksaray’da emlakçılara seslenildi, vicdanlı olun

Ticaret İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kira artışlarının önüne geçmek adına yapılan toplantıda, başta emlakçılar olmak üzere muhtarlardan destek istendi. Yönetmelikler hatırlatıldı, bilgiler verildi, en sonunda ev sahiplerine ‘vicdanlı olun!’ Diye yaklaşarak kira bedellerinin yasal çerçevenin dışına çıkmasına engel olun denildi.

Binlerce kiracıyı birinci derecede ilgilendiren kira bedellerinin yüksekliğine çare bulmak amacı ile yetkili kurumların öncülüğünde toplantılar yapılıyor. Aksaray Ticaret İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Kültür Merkezinde yapılan toplantıda, kira artışlarının önüne geçmek için baş aktör olarak belirlenen emlakçılar ve muhtarlar davet edilerek gerekli bilgiler verildi.

Öncelikli olarak devletin kira artışında ki yüzde 25 lik dilim hatırlatıldı. Kiralama işlemlerinde adeta başrol oynayan emlakçılara seslenildi. Emlakçılar vasıtası ile kiralama yapılan ev ve işyerlerinde, mal sahiplerine emlakçıların ‘vicdanlı olun’ diye yaklaşım göstermesini talep eden yetkililer, emlakçılar ve muhtarlar isterse kira artışında ki bu astronomik rakamların önüne geçilebilir denildi. Vatandaşa yardımcı olunması hususunda emlakçılar ve muhtarlardan destek istendi. Ev sahiplerinin uyarılmasını, burada bu evin bu paraya kiraya gitmeyeceği yolunda ikna edilmesi gerektiğini de hatırlatan yetkililer, bu şekilde yüksek kiraların önüne geçmeyi planladıkları ifade edildi. *Ağustos GERÇE