Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da elektrikli oto ustalar yetiştirilecek

Aksaray’da yenilikçi yaklaşım otomotiv

Aksaray’da yenilikçi yaklaşım otomotiv sektöründen geldi. Otomotiv sektörünün ihtiyacı olan elektrikli araç ustaları yetiştirmek için çalışmalar başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleriyle önemli bir projeye adım atılırken Otomotiv Mühendisliği Derneği (OTOMDER), Ankara ve çevresinde Aksaray’da dâhil olmak üzere 10 ilde ücretsiz olarak, elektrikli araçlara yönelik ücretsiz bakım-onarım eğitimleri vereceğini açıkladı.

Teknolojinin büyük bir yol kat ederken günden güne değişmesinin ardından Otomotiv sektörü de her geçen gün hızla değişim gösteriyor. Dünya genelinde hızla yayılan elektrikli araçlar, bu alanda uzmanlaşmış usta ihtiyacını beraberinde getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleriyle önemli bir projeyi hayata geçiren Otomotiv Mühendisliği Derneği (OTOMDER), Ankara ve çevresinde Aksaray’da dâhil 10 ilde ücretsiz olarak, elektrikli araçlara yönelik bakım-onarım eğitimlerini Kasım ayında başlatıyor.

Akademisyen ve uzman kadronun vereceği eğitimler kapsamında sınav ve anketler de yapılacak. Simülatör üzerinde ve farklı kurgularda araç onarımı yapacak olan kursiyerler, haftada 14 saat eğitim görecek. İlk etapta açılan 500 kişilik kontenjan yoğun ilgi sebebiyle dolarken, öğrencilerin büyük bölümü 9 aylık süreç sonrası ustalık belgelerini alıp anlaşmalı firmalarda istihdam etme fırsatını yakalayabilecek.

İlk eğitimler 1 Kasım’dan itibaren Aksaray, Ankara, Kırşehir, Çorum, Eskişehir, Konya, Kayseri, Yozgat, Sivas, Tokat ve Amasya illerinde başlayacağı açıklandı.

Haber: Fatma Altınok