Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da ekipler dane kaybını önlemek için sahada

Arpa ve Buğday hasadı

Arpa ve Buğday hasadı Aksaray’da devam ederken Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri dane kaybını önlemek için denetimler gerçekleştiriyor.

Aksaray’da arpa ve buğday hasadı sürerken, Tarım İl Müdürü Necdet Demir, bayram tatilinde de dane kontrollerini sürdürüyor. İl Müdürlüğü ekipleri, dane kaybının önüne geçmek için hasat alanlarında denetimlerini artırdı.

Aksaray’da arpa ve buğday hasadı tüm hızıyla devam ederken, Aksaray Tarım İl Müdürlüğü ekipleri de hasat alanlarında dane kaybı olmaması için yoğun bir şekilde çalışıyor. Üreticilerin yıl boyunca emek vererek gözü gibi baktığı tarlalardan maksimum verimi almalarını sağlamak amacıyla, biçerdöverlerin neden olabileceği ürün kaybını önlemek için mücadele ediliyor.

Aksaray Tarım İl Müdürü Necdet Demir, bayram tatilinde de mesaisine ara vermeyerek dane kontrollerini bizzat gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin’in arpa hasadı yaptığı tarlada denetim yaptı. Yapılan kontrol sonucunda, biçerdöverin dane kaybı olmadan hasat yaptığı tespit edildi. İl Müdürü Demir ve Birlik Başkanı Zengin, temiz hasat gerçekleştiren biçerdöver sahibine teşekkür etti.

Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, hasadın devam ettiğini belirterek, “Tarım İl Müdürümüz Necdet Demir, biçerdöverlerde dane kaybı olup olmadığını kontrol ediyor. Müdürümüze ilgisi ve alakası için teşekkür ederiz. İl Müdürlüğümüzün bayramda da üreticinin yanında olmasından dolayı memnuniyetimizi dile getiriyoruz” dedi.

Aksaray Tarım İl Müdürlüğü, hasat sezonu boyunca denetim ve kontrollerine aralıksız devam edeceğini ve üreticilerin emeklerinin karşılığını alabilmeleri için her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti.

Fatma Altınok