Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da “Din Hizmetlerinde Hasbilik” konulu konferans gerçekleşti

Aksaray İl Müftülüğü tarafından  organize edilen program kapsamında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen “Din Hizmetlerinde Hasbilik” konulu konferans verdi.

Aksaray İl Müftülüğü tarafından

Aksaray’ın Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşen program kapsamında Aksaray’da faaliyet gösteren tüm din görevlileri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti başladı.

Programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Veysel Işıldar yaparak, “Din hizmeti yürütmek bir vazifeden öte bir gönüllülük, fedakârlık ve samimiyet işidir. Çevremizdeki insanlarla kuracağımız iletişim ve onlara yapılacak olan küçücük bir dokunuş bile insanların hayatlarında pek çok güzel şeye sebebiyet verebilir” şeklinde konuşma yaptı.

Daha sonra programda konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, konferans kapsamında “Din Hizmetlerinde Hasbilik” konusuna değindi. İşliyen, konuşmalarında din hizmetlerine değinerek bu görev yapılırken yapılması gerekenlere vurgu yaptı.

Kur’an-ı Kerimden, hadis-i Şeriflerden örnekler vererek açıklamalarına devam eden İşliyen yaşanmış olaylarla anlatımını pekiştirdi. Program soru- cevap şeklinde ilerleyerek Ramazan Ayında hatimle teravih namazı kılan hocalara yönelik teşekkür belgesi takdiminin ardından sonlandı.

Fatma Altınok 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından düzenli
Sıradaki Haber Cinsiyet eşitliği eğitimdeki farkı açıklıyor: Kadınlar daha fazla süre okuyor!