Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Cumhur İttifakı, birlikte seçim çalışması yaptı

Pazar günü gerçekleştirilecek olan

Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turu için Cumhur İttifakı’nın milletvekilleri, il başkanları ve teşkilat mensupları birlikte seçim çalışması yaptı. Seçim çalışmalarına, AK Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Serkan Şimşek ve Cumhur İttifakı partilerinin yönetimleri ve üyeleri katıldı. Öğrenmenevi’nde köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Cumhur İttifakı temsilcileri daha sonra Salı Pazarı’nda vatandaşlarla bir araya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vermeye davet etti ve sandığa gitmenin önemine dikkat çekti.


Cumhur İttifakı 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Öğretmenevi’nde muhtarlarla bir araya gelen Cumhur İttifakı temsilcileri daha sonra da Salı Pazarı’nda vatandaşlarla buluştu. Seçim çalışmaları ile ilgili açıklama yapan AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Bugün Cumhur İttifakı olarak sahadaydık. Türkiye devam eden bir seçim yaşıyor. 14 Mayıs’ta yaşadığımız seçimlerin ikinci turunu 28 Mayıs’ta yapacağız. Türk halkı, Türkiye Büyük Millet Meclisi için kararını verdi. Cumhurbaşkanlığı için, ‘2. turda Bir daha düşüneceğim.’ dedi. 28 Mayıs’ta halkımız inşallah kararını açıklayacak. Bugün, seçim çalışmalarımıza bütün köy ve mahalle muhtarlarımızla bir kahvaltı ile bir araya gelip istişare ederek başladık. Sonra, Aksaray’ın en büyük pazarı olan Salı Pazarı’nda vatandaşlarımızla bir araya gelerek hasbihâl ettik. Burada, milletimizin bir heyecanla ve festival havasında kararını vermiş olduğunu gördük.” dedi.
“TÜRKİYE, SAĞLAM BİR DEMOKRASİ SINAVI VERDİ”
Türkiye’nin demokrasi için çok sağlam bir sınav verdiğini dile getiren Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tura kaldı. En ufak bir itiraz, en küçük bir olay olmadı. Vatandaşlarımız, büyük bir demokratik olgunluk gösterdi. Büyük bir katılımla, demokrasiye bizden önce geçmiş Avrupa ülkelerinin özendiği bir katılımla seçimleri gerçekleştirdik. Milletimiz, Meclis çoğunluğunu alan Cumhur İttifakı’na Cumhurbaşkanlığını da verecek diye ümit ediyoruz. Bizim milletimizden beklentimiz bu. Bunun ülkemiz için hayırlı olacağını düşünüyoruz. Cumhur İttifakı, Meclis’te, 20-25 milletvekili gibi açık ara bir farkla Meclis çoğunluğunu aldı. Bunun yürütme ile taçlandırılması ve Cumhurbaşkanlığını da Cumhur İttifakı’nın alması gerekiyor. Esasen, milletimizde o yönde bir karar verdi. İlk turda da açık bir fark var vardı. Milletimiz, bir puan bile olmayan çok minik bir oyla seçimleri ikinci tura bıraktı. Bu da milletimizin demokrasiyi nasıl özümsediğini bütün dünyaya verdiği mesajın nasıl özünde ve ne kadar yerinde ve ülkeyi rahatlatıcı olduğunu gösteriyor.” şeklinde konuştu.


“TÜRK MİLLETİ MUHALEFETE DE BİR DERS VERDİ”
Türk Milleti’nin muhaliflere de bir ders verdiğini dile getiren Aydoğdu, “Demokratik olgunluk, nezaket, bu milletin arzu ettiği şeylerdir. Lakin muhalefet çok kötü bir sınav verdi. Tekirdağ Belediyesi’nin depremzedeleri çıkarması, deprem bölgelerinde Cumhur İttifakı’nın çok oy almasını hazmedemeyip depremzedelere hakarete varan beyanları olması, sosyal medyada pek çok kanaat önderinin saygısızca millete hakaret eden, milletin tercihini küçümseyeni alaya alan, nefret ve kin kusan mesajlar yayınlaması da hoş olmadı. Milletimiz bunu da büyük bir olgunlukla bir kenara not etti. 28 Mayıs’ta buna da bakarak tercihin açıklayacak. Ülkeyi kim yönetecek, hangi kadrolar yönetecek onu seçiyoruz. Biz bütün olarak Türk Milleti’yiz. Biz hepimiz, biriz ve beraberiz ve sandığın aramıza girmesine müsaade etmiyoruz. Etmemeliyiz. Milletimizin bize verdiği destek için teşekkür ediyoruz.” diyerek, seçim çalışmalarına katılan Cumhur İttifakı’nın bütün ortaklarına teşekkür etti. Haber: Fatma ALTINOK