Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da coşku dolu sünnet şöleni: Binlerce çocuk erkek oldu!

Aksaray Belediyesi tarafından 4. Kez düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni, binlerce çocuğun ve ailesinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Aksaray Belediyesi tarafından 4.

Aksaray Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde her yıl düzenlediği geleneksel sünnet şöleninin dördüncüsü bu yıl da büyük bir coşkuyla yapıldı. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu,  Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, Aksaray İl Genel Meclis Başkanı Latif Ağır, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve STK Başkanlarının katılımıyla gerçekleşen şölen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. daha sonra Kur’an tilaveti ve İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın duasıyla devam etti.

Aksaray Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği toplu sünnet şöleninin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdi. 10 Ağustos Cumartesi günü yapılan etkinlikte, 6 aylık ve üzeri erkek çocuklar ücretsiz olarak sünnet edildi. Geçtiğimiz yıl Bin 133 çocuğun sünnet ettirildiği şölen, bu yıl da aynı coşku ve heyecanla Kılıçarslan Parkı’nda düzenlendi.

Şölen kapsamında, Aksaray Bilim Merkezi önünden başlayan konvoyla çocuklar ve aileleri şölen alanına konvoylarla şehir turu attırılarak taşındı. Parkta kurulan oyun parkurları, eğlence alanları ve çeşitli ikramlarla dolu alan, çocukların neşeli vakit geçirmesi için hazırlandı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şölen alanında çocuklara hediyeler dağıttı ve onlarla yakından ilgilendi. Çocuklar, maskotlar eşliğinde doyasıya eğlenirken, sahnede mini oyun gösterileri ve konserler düzenlendi. Ayrıca Mehteran ekibi de çocuklar için özel bir gösteri sundu.

Şölene davet edilen yaklaşık bin 50 çocuğun ve ailelerinin mutluluğu gözlerinden okunurken, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada, ” Geleneksel sünnet şölenimizdeyiz. Aksaray Belediyesi olarak dördüncüsünü bu sene icra ediyoruz. Yaklaşık olarak bin 50 çocuğumuzun sünnetini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Tabii sünnet şölenlerinin diğer ritüellerini de gerçekleştiriyoruz. Onlara düğün konvoyu yapacağız, kıyafetlerini de giydirdik. Şimdi ailelerimizle beraber de Aksaray’ımızın en büyük parkında bir eğlenceyle günümüzü tamamlayacağız. İçlerinde de 15 tane engelli çocuğumuz da var. Ben bu vesileyle, bu şöleni gerçekleştirmemizde bize yardımcı olan diğer kamu, kurum ve kuruluş personellerimize, bilhassa sağlık personellerimize teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 4 aylık bir süreçte bu çalışmayı gerçekleştirdik. İnşallah, Allah ömür verdikçe de bu faaliyetimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Tüm çocuklarımızı ve ailelerimizi tebrik ediyorum, kutluyorum.” dedi. Başkan Dinçer, bu tür etkinliklerle halkın yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Aksaray Belediyesi’nin düzenlediği sünnet şöleninde konuşan Aksaray Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu; “Evren Başkanım dedi ki; “Bizler hatırlayarak millet oluruz.” Hatırladığımız için büyük bir milletiz elhamdülillah. Geçmişimizi hatırlıyoruz, değerlerimizi hatırlıyoruz. Yaşadığımız her şeyi seçerek bizi inşa eden şeyleri hatırlıyoruz. Kıymetli hekim hocama teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Bir söz söyledi; “Hastalarımız” dedi. Ben onu düzeltiyorum, delikanlılarımız. Bin 30 tane delikanlımız, bugünü hatırlayacak, Aksaray’ın nasıl bir vatan bucağı olduğunu, annesini babasını hatırlayacak. Başkanımı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Delikanlılarımıza ve ailelerine hayırlı uğurlu olsun diyorum. Rabbim yollarını açık etsin.” İfadelerini kullandı.

“Hatıraları güzel olan gençliğin geleceği de güzel olur” diyerek sünnet şöleninde açıklamalarda bulunan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; “Geçen yıl da vardım. Bu yıl ikinci kez tanık oluyorum. Birçok törenlerimiz oluyor ama bu farklı, heyecan verici bir tören. Bütün gençlerimizi, çocuklarımızı kutluyorum.  Sevgili anne ve babaları kutluyorum. Çocuklarımızın hatıraları çok değerli. Hatıraları güzel olan gençliğin geleceği de güzel olur. Mutlu olmaları için güzel anıları olması lazım çocuklarımızın. Ben öyle ümit ediyorum ki; şu tabloyu çocuklarımız, anne ve babaları hiç unutmayacaklardır. Bu akşam bol bol eğlenelim, bol bol video ve fotoğraf çekelim ve bu anı  ölümsüzleştirelim inşallah. Tek temennimiz, onların hayırlı gençler olmaları. Belki günlerce emek verildi, sağlık çalışanlarımıza, Ayşe Betül hocamıza ve ekibine, İl Sağlık Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Evren Dinçer ve arka plandaki tüm ekibine yürekten teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Avni Kuru