Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Çocuklara Masal Eğitimi: Geleceğe Dini Değerlerle Yolculuk!

Aksaray İl Müftüsü Veysel

Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar, 4-6 yaş grubu sınıflarda görev yapan öğrencileri için düzenlenen “Masal Eğiticiliği Eğitmenliği” konulu seminere katıldı.   Düzenlenen seminere kurs öğreticileri katılım sağladı.

Aksaray İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında 4-6 yaş grubundaki öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin arttırılması etkin hale getirilmesi amacıyla hikaye ve masallar yoluyla çocukların geleceğinin inşa edebilmeleri hedefleniyor. Bu kapsamda düzenlenen “Masal Eğiticiliği Eğitmenliği” konulu seminerde kurs öğreticilerine yönelik gerçekleşti.

İl Müftüsü Işıldak’ın Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan programda Müftü Işıldar kısa bir konuşma yaparak kurs öğreticilerinin sorumluluklarının büyüklüğü ve kıymetine değindi.

Müftü Işılar 4-6 yaş araladığındaki çocukların gelişimlerinin en kritik bir dönem olduğunu belirterek hikâye ve masalarla çocukların dünyasına girilmesi gerektiğini vurguladı. Müftü Işıldar, hikâye ve masalarla çocukların dünyasına dini, manevi ve milli değerlerin aktarılmasının kalıcı bir yönetim olacağını ifade etti.

Seminer eğitmen Ayşe Hale tarafından verilen eğitme devam etti. Müftü Işıladır eğitmen Ayşe Hale ve seminere katılan herekse teşekkülleri sundu.

Haber: Fatma Altınok