Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da çıraklık krizi: Eğitimde şok gerçekler!

Başkan Doğan, İl Müdürü Alpaslan ile bir arada; çıraklık mesleği masada

Başkan Doğan, İl Müdürü

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan’ı Aksaray Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Mehmet Doğan ziyaret etti.

Oda Başkanı Doğan’a ziyarette yönetim kurulu heyeti eşlik etti. Ziyaret esnasında çırak eğitimi alan öğrencilerin sorunları masaya yatırıldı.

Çırakların mesleki sorunları hakkında detaylı görüşme yapan heyet,  il genelinde uygulamalı olarak yapılan ve çok sayıda kişinin katıldığı çıraklığın eğitim sürecinde yaşanılan mesleki sorunlara yer verildi. Çözüm odaklı yaklaşımda bulunan heyet yaşanılan sorunların giderilmesi için gerekli adımlar üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Oda Başkanı Doğan konuya yönelik yaptığı açıklamasında;  “Aksaray Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odamız olarak Aksaray Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin Alpaslan’ı makamında ziyaret ettik. Çıraklarımızın mesleki sorunlarını ilettik. Misafirperverliklerinden dolayı Sayın Metin Alpaslan ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Murat Günaydın’a şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim” şeklinde ifadesine yer verdi.

Fatma Altınok