Düzenlenen toplantılarda özellikle tarımsal üretim planlaması konusu ele alındı. Üretim süreçlerinin daha verimli şekilde yürütülmesi, kaynakların doğru kullanılması ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında üreticilerle görüş alışverişinde bulunuldu.

Program kapsamında ayrıca yeni destekleme modeli hakkında da bilgilendirme yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen destekleme sistemine ilişkin detaylar üreticilerle paylaşılırken, çiftçilerin desteklerden daha etkin şekilde yararlanabilmesi için izlenmesi gereken süreçler anlatıldı.
Yetkililer, çiftçilerle yapılan bu tür buluşmaların tarımsal üretimin geliştirilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı. Üreticilerle doğrudan iletişim kurulmasının hem sahadaki sorunların daha hızlı tespit edilmesine hem de tarım politikalarının daha etkili şekilde uygulanmasına katkı sağladığı ifade edildi. Tarımın geleceğinin üreticilerle birlikte şekillendirileceği vurgulanarak bilgilendirme çalışmalarının devam edeceği belirtildi.
Ağustos Gerçe
