Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Çiftçiler Endişeli: Hububat Fiyatları Beklentileri Karşılamıyor!

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)’nin 2024 hububat alım fiyatları ve fark ödemesi destekleri kapsamında yapılan açıklamalara dikkat çekti. Ziraat odası başkanı koçak, çiftçilerin açıklanan buğday ve arpa fiyatlarından memnun kalmadığını dile getirerek fiyatların güncellenmesini talep etti.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)’nin 2024 hububat alım fiyatları ve fark ödemesi destekleri kapsamında yapılan açıklamalara dikkat çekti. Ziraat Odası Başkanı Koçak, çiftçilerin açıklanan buğday ve arpa fiyatlarından memnun kalmadığını dile getirerek fiyatların güncellenmesini talep etti.

Binlerce çiftçinin merakla beklediği 2024 hububat alım fiyatları ve fark ödemesi destekleri Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) tarafından açıklandı. Bunun üzerine Ziraat Odası Başkanı Koçak’tan açıklama geldi.

Ziraat Odası Başkanı Koçak; “Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)’nin 2024 hububat alım fiyatları ve fark ödemesi destekleri açıklandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ekmeklik buğday alım fiyatı ton başına 9 bin 250 lira, makarnalık buğday ton başına 10 bin lira. Arpa alım fiyatı ise ton başına 7 bin 250 lira olarak açıklandı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar 1 kilo buğdayın üretim maliyetini 10 lira 87 kuruş açıklamıştı” dedi.

Hububat fiyatlarının ve fark ödemesi desteklerinin arttırılarak  tekrar yayınlamasını talep eden Ziraat Odası Başkanı Koçak; “Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS)’ne kayıtlı olan çiftçilere buğdayda ton başına 1.750 lira, arpa için ton başına 750 lira fark ödemesi(prim) yapılacak. Çiftçimiz, 2023 yılında buğdayda ton başına 1000 lira, arpada 500 lira olan fark ödemesini hasattan neredeyse tam bir yıl sonra alabildi. Yine fark ödemesi gecikirse diye üreticimiz tedirgin oluyor. Ürün bedeli ödemeleri 45 gün içerisinde doğrudan üreticilerin banka hesaplarına yapılacak olması, ödemenin geç olması, fiyatın düşük olması, fark ödemesinin ne zaman yapılacağının bilinmemesi üreticimizi endişelendiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve İlgili Bakanlıklarımızdan biz üreticiler olarak fiyatların ve fark ödemesi desteklerinin arttırılarak tekrar yayınlanmasını, ürün bedellerinin ve fark ödemesinin ürün tesliminden hemen sonra yapılmasını talep ediyoruz” şeklinde açıklamalarına yer verdi.

Fatma Altınok