Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Çevreciler “Benim Ormanım” etkinliği için El Ele Verdi!

Aksaray’da çevre bilincinin artırılması

Aksaray’da çevre bilincinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen “Benim Ormanım” isimli etkinlik büyük bir katılımcı kitlesi tarafından destek gördü.

Tarım ve Orman bakanı talimatlarıyla Orman Genel Müdürlüğü öncülüğünde 81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen etkinliğe Aksaray halkı büyük ilgi gösterdi. Aksaray Orman işletme Müdürlüğü tarafından özenle düzenlenen organizasyon, Altuntaş Otel’in yanındaki ormanlık alanda yapıldı.
Daha önce mesire alanına yapılan yatırımlar sayesinde pek çok kamelya ve oturma alanı ilk kez ziyaretçilerin hizmetine sunulmuş oldu , bu bölgede çevre temizliği faaliyeti işlendi.

 

Etkinlik, Orman işletme Müdürü Abidder Yurtman önderliğinde yürütüldü. Aksaray Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Müdürü Kadir Çelik, Çevre Müdürlüğü’nden Murat Yılmaz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden Musa Bozkurt, Karayolları’ndan Mustafa Doğan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden şube müdürü Mustafa Ağca, Yeşil Doğa Derneği Başkanı Abdulkadir Ay, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Raziye Kaya ve bir grup çevreci, bu önemli etkinlikte yerini aldı.

 

Orman şube müdürü Abidder Yurtman etkinlik öncesinde yaptığı konuşmada, orman yangınlarına karşı toplumun duyarlılığını ve bilincini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Etkinlik kapsamında, ormana yakın yollarda yanıcı maddelerinin temizlenmesinden orman içindeki atıkların toplanmasına kadar geniş bir çevre düzenlemesi planlandığını vurguladı. Yurtman, yangınlara sebebiyet verebilecek atıkları toplayarak birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti.

 

Çevre temizliği faaliyetine Jandarma ve Emniyet dahil birçok kamu kurumu temsilcileri ve öğrenciler de katılarak destek verdi. Toplanan 68 torba çöp, etkinlik sonrasında orman dışına taşınarak uygun şekilde imha edildi. Katılımcılar ormanlık alanın temiz kalmasının önemi konusunda farkındalık kazanırken, çevreci hareketin gücü bir kez daha gözler önüne serildi.

Fatma Altınok