Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da çevreci ulaşım atağı: Bisiklet kullanımı artıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehri daha çevreci ve yaşanabilir hale getirmek için çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Şehirdeki bisiklet paylaşım sistemi ile 2024 yılında 30.312 kullanım gerçekleştirildi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren

Aksaray Belediyesi, çevre dostu ulaşım çözümleri kapsamında hayata geçirdiği bisiklet paylaşım sistemiyle şehrin yeşil ulaşım ağına katkı sunmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer, yaptığı açıklamada, bu sistemin şehrin daha yaşanabilir ve çevreci bir yer haline gelmesine katkı sağladığını belirtti.

Başkan Dinçer, Aksaray genelinde 11 istasyon ve 120 bisikletle hizmet veren bisiklet paylaşım sisteminin 2024 yılında 30.312 kez kullanıldığını açıkladı. “Aksaray’ımızı daha yaşanabilir ve çevreci bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Hep birlikte pedallayarak daha yeşil bir Aksaray’a ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Ayrıca, bisiklet paylaşım sisteminin üye sayısının 23.796’ya ulaştığını belirten Dinçer, bu sayının her geçen gün arttığını ve Aksaray halkının çevreci ulaşım çözümlerine olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Başkan Dinçer, şehirdeki bisiklet yollarının genişletilmesi ve bisiklet kullanıcılarına yönelik hizmetlerin artırılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti ve “Çevre dostu ulaşım için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Fatma Altınok