Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da bireysel kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor

Aksaray’ın şehir merkezinde yer

Aksaray’ın şehir merkezinde yer alan ve eskiyen yapıların, şehir için ve vatandaşlar için herhangi bir risk teşkil etmemesi adına geri dönüşüm projeleri kapsamına giriyor. Bu kapsamda yer alıp hizmet vermekte zorlanan binalar, mülk sahibi tarafından bireysel kentsel dönüşüm çalışmaları içerisine giriyor.

Aksaray Belediyesi geçtiğimiz günlerde Hamidiye Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatarak, kullanımında zorluk yaşanan binaların yıkılarak yeni binaların kullanımının sağlanması için çalışmalara başlamıştı.

Aksaray’da kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazanmasıyla birlikte şehir merkezinde de kentsel dönüşüm çalışmaları başlatılmıştı. Bu çalışmalara bir yenisi de mülk sahipleri tarafından eklendi. Şehir merkezinde bulunan ve kullanımı zorlaşan binalar, sahipleri tarafından yıkılarak daha modern ve kullanımında risk teşkil etmeyen yapılar yapıyorlar. Aksaray Belediyesi onayı ile gerçekleşen modern yapılaşma çalışmaları arsa, ev sahipleri için de oldukça avantajlı oluyor. Bu sayede şehir merkezinde bulunan eski bina ve yapılardan kurtularak, daha modern yeni binaların şehre kazandırılması sağlanıyor.

Aksaray’da bölgesel olarak kentsel dönüşümü beklemek yerine arsa ve bina sahipleri bireysel olarak kentsel dönüşüm için girişimde bulunarak şehir merkezindeki eski binalarını modern biçimde yapılaştırılabiliyor.

Haber: Ağustos Gerçe