Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da beş öğrenci hafız oldu; Hafızlar için Hafızlık Kutlama Merasimi düzenlendi

Aksaray İl Müftüsü Veysel

Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar Hamidiye Alaca’daki Hacı Ahmet Çetin Kız Hafızlık Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için düzenlenen Hafızlık Kutlama Merasimine katıldı.

Hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencileri için gerçekleşen programda açılış konuşmasını İl Müftüsü Işıldar yaptı. İl Müftüsü Işıldar konuşmasında hafızlığın faziletlerinden, öneminden bahsetti. Hafızlığın önemimi ayet ve hadisler ışığında bahseden İl Müftüsü Işıldar; “Allah’ın kelamını ezberlemenin diğer insanlara göre bir şerefi vardır, çünkü hafızların sinelerinde Kuran vardır. Peygamber Efendimiz (s.a.v) de hafızların değerini Bedir ve Uhud savaşlarında bizlere göstermiştir. Savaşlarda şehit olanların defni için bazen kefen bulunamamıştır ve kefen bulunduğu zaman önce hafız olanların tercih edilmesini söylemiştir” şeklinde konuştu.

Hafızlık eğitimini tamamlayan beş öğrenci için düzenlenen Hafızlık Kutlama Merasimi yaklaşık 150 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Cemaleddin Aksaray-i Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve hocalarının da yer aldığı programda öğrenciler, aşr-ı şerif, şiir ve ilahilerle etkinlikleriyle devam etti.

Programın sonunda ise aileler, hocalar ve EHAD Aksaray Kadın Kolları Temsilcisi Nurcan Sever hafız olan öğrencilere hediyeler takdim ederek tamamlandı

Haber :Fatma Altınok