Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da balıkların perakende satış noktalarında denetim yapıldı

Aksaray Tarım ve Orman

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi ekipleri balıkların karaya çıkış noktalarında, perakende satış yerlerinde ve soğuk hava depolarında denetim gerçekleştirdi.

       

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan balıkların karaya çıkış noktaları, perakende satış yerleri, soğuk hava depoları Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından denetimler gerçekleştiriliyor.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte balıkçılık sezonu da açıldı. Vatandaşların sağlık besinler tüketmelerini, besinlerin uygun bir şekilde raflarda sergileniyor olmalarını sağlamak amacıyla denetim faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Hayvan sağlığı şube ekipleri Aksaray ilinde balıkların perakende satış yerlerinde incelemelerde bulunarak balıkların soğuk hava depolarında saklama faaliyetlerini kontrol ederek, balıkların kullanım tarihine ve bayat olmayacak şekilde tezgâhlarda bulundurmaları konusunda bilgilendirme yapıldı.

Hayvan sağlığı şube ekipleri balıkların tezgahlarda kurallara uygun bir şekilde bulundurma faaliyetlerinde inceleme yaptı. Hayvan Sağlığı şube ekipleri, balıkların perakende satış noktalarında ve soğuk hava depolarında bulundurma şekillerinde denetim ve kontrol faaliyetleri gerçekleştirdi.

Haber: Fatma Altınok