Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Bağ Bozumu Festivali yapılacak

Aksaray Belediye Başkanı Dr.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Aksaraylı vatandaşlara müjde verdi. Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray ilinin üzümlerini ve pekmezlerinin tanıtımını yapmak adını Bağ Bozumu Festivali düzenleneceğini söyledi.

Aksaray’ın Hasandağı köylerinde üzümlerinin tanıtımını yapmak ve pekmezleri kaynatarak en güzel en kaliteli pekmezi bulmak adına düzenlenen Bağ Bozumu Festivali hazırlığı başladı. Aksaraylı vatandaşlar ve bölge illerden yoğun ilgi gören Bağ Bozumu Festivali bu yıl üçüncüsü düzenlenerek çeşitli etkinliklerle Aksaraylı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye bekliyor.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Bağ Bozumu Festivalinin 8 Ekim tarihinde yapılacağını belirten Belediye Başkanı Dinçer; “Allah nasip ederse 8 Ekim tarihinde saat 11.00’da Karkın köyümüzde, köy muhtarlığımızla ve oradaki yerleşik vatandaşlarımızla müşterek, 2 yıl önce düzenlemiş olduğumuz Bağ Bozumu festivalimizi bir kez daha orada düzenliyoruz” dedi.

Bu yıl ki Bağ Bozumu Festivalinde içeriklerin genişletildiğini ifade eden Belediye Başkanı Dinçer; “Bu seferi içeriğini, kapsamını genişlettik. Yine kazanlarda pekmezlerimiz kaynayacak, yine misafirlerimizle, il dışından gelen misafirlerimizden ve Aksaray’dan tüm hemşehrilerimize oraya davet ediyorum. Orada onların katılımlarıyla bağlara gideceğiz ve Bağ Bozum yapacağız üzüm toplayacağız” dedi.

Bu seneki Bağ Bozumu Festivalinde en güzel pekmezi bulmak adına yarışma düzenleneceğinin müjdesini veren Belediye Başkanı Dinçer; “Onlar daha sonra diğer pekmez kaynatılan köylerimizden de beldelerimizden gelen vatandaşlarımızla beraber orada bir heyetimiz olacak ve bir yarışma düzenleyeceğiz en güzel, en kaliteli pekmez yarışmasını gerçekleştireceğiz tabi bunların hepsi Aksaray’ımız tanıtmak pekmezimizi tanıtmak bölgemizi artık Hasandağı’mız, özellikle üzümümüzü Hasandağı’mız bölgesinde Karacaören, Karkın köylerimizde yetişen pekmez yapımına da çok uygun olan ve Aksaray’ımızın birçok bölgesinde yetişen üzümlerimizi tanıtmak en nihayetinde Aksaray’ımızı tanıtmak maksadıyla yapmış olduğumuz bir faaliyet organizasyon” şeklinde konuştu.

Bağ Bozumunun festival havasında bir organizasyon olacağını belirten Belediye Başkanı Dinçer; “tabi Aksaray’ımızın merkezine bağlı köylerimiz o bölgedeki yerleşik vatandaşlarımıza bir festival havası, bir organizasyon havasıyla onlara da bu maksatla eğlendirmek istiyoruz, ağırlamak istiyoruz. Hatırlanmalarını sağlamış olacağız bu vesileyle inşallah 8 Ekim tarihinde saat 11.00’da zaten hafta içerisinde bununla ilgili duyurularımız olacak sosyal medya aracılığıyla mesaj yöntemiyle tüm hemşehrilerimize ilan edeceğiz güzel bir festival olacak inşallah. Arkadaşlarımız gece gündüz demeden organizasyon için çalışıyor. Tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Haber: Fatma Altınok