Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da atıkları getir, hediyeleri götür

Aksaray Belediyesi tarafından şehir içerisinde hayata geçirilen önemli projeler arasında yer alan “atık market” vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Market içerisinde, farklı atık türleri alınarak geri dönüşüm sürecine katkı sağlamak hedefleniyor.

Aksaray Belediyesi tarafından şehir

Aksaray Belediyesi’nin kurmuş olduğu Sıfır Atık Market, pil, cam, kağıt, metal, plastik & bitkisel atık yağları alarak geri dönüşüme katkı sağlıyor. Atıkların şehir için bir kazanç olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Evren Dinçer, atık geri dönüşümüne katkı sağlamanın önemine vurgu yapmak için “atıkları getir, hediyeleri kazan” isimli bir kampanya geliştirdiklerini duyurdu.

Sıfır Atık Market’e ürün getiren vatandaşlara, kedi maması ve kalem hediye edileceği ifade edildi. Yapılan bu çalışma, şehir içerisindeki atıkların ilgili yerlere gelerek hem döngüsel ekonomiye hem de çevrenin sürdürülebilir olmasına bir katkı sağlaması bakımından önem arz ediyor.

Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Aksaray’ımızda hayata geçireceğimiz; Sıfır Atık Market ile geri dönüşüme katkı sağlamayı hedefliyoruz. Unutmayalım! Her atık, şehrimiz için bir kazanç.  Siz de geri dönüştürülebilir atıklarınızla Sıfır Atık Marketimize getirin” ifadelerine yer verdi.

Ağustos Gerçe