Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da aspir tohumları sahada takip ediliyor

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında üreticilere dağıtılan aspir tohumlarının sahadaki kontrollerini sürdürüyor.

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi

Proje kapsamında üreticilere teslim edilen aspir tohumları, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından sahada yakından takip ediliyor.

Aspir bitkisi, kuraklığa dayanıklı yapısı, düşük su ihtiyacı ve yüksek yağ verimiyle öne çıkarken, özellikle alternatif ürün arayışında olan çiftçiler için önemli bir seçenek sunuyor. İl genelinde belirlenen tarım alanlarında yapılan kontrollerde, ekimi yapılan aspir tarlalarının gelişimi gözlemleniyor ve üreticilere teknik destek sağlanıyor.

Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir, kontrollerin hasat dönemine kadar düzenli aralıklarla süreceğini ve elde edilen verimlerin kayıt altına alınarak sonraki planlamalarda yol gösterici olacağını belirtti.

Fatma Altınok

Günlerdir kulislerde konuşulan, milyonlarca vatandaşı ve ekonomi piyasalarını kökten değiştirecek
Sıradaki Haber Milyonların Gözü TBMM’deydi: Gizli Kalan Dev Teşvik ve 72 Ay Taksit Paketinin Altından Ne Çıktı?