Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da aşırı yağışlar mandırayı çökertti: 750 koyun kurtarılmayı bekliyor

Yeşilova Belediyesi Yılanlı mevkinde meydana gelen olayda kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yeşilova Belediyesi Yılanlı mevkinde

Aksaray’da yaşanan şiddetli yağışlar, bir mandıranın çökmesine ve 750 koyunun enkaz altında kalmasına neden oldu. Kurtarma ekipleri, telef olan koyunları kurtarmak için seferber oldu.

Aksaray Merkeze bağlı Yeşilova kasabası Yılanlı mevkinde, şiddetli yağışlar nedeniyle yaşanan acı olayda, bir mandıra çöktü ve 750 koyun enkaz altında kaldı. Olayı gören çobanın hemen 112 Acil çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine AFAD, Aksaray İtfaiye ekipleri ve iş makineleri olay yerine sevk edildi.
Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, telef olan koyunları kurtarma çalışmalarına başladı. Ancak, şiddetli yağışlar ve enkaz altındaki zorlu koşullar kurtarma operasyonunu güçleştirdi. Kurtarma çalışmalarında maalesef 40’a yakın koyun telef oldu. Ancak çoğu küçükbaş hayvanın sağ kurtarıldığı bildirildi.

Aksaray AFAD İl Müdürü Kadir Çelik olay yerine gelerek çalışmaları bizzat yönetti.
AFAD Müdürü Kadir Çelik burada yaptığı açıklamada, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacaktır.” dedi.

Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise, “Bugün burada 3 gündür yağış devam etmektedir. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız vardı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zaiyat verdiğini bilmiyoruz. Zaiyat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıranın çökmesi sonucu kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede, yetkililer enkaz altında kalan koyunların mümkün olan en kısa sürede kurtarılması için yoğun çaba sarf ediyor.

Hakan Hidayet Deniz