Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da arama kurtarma kapasitesi artırılıyor!

İl Afet ve Acil

İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilimizde bulunan Arama Kurtarma Ekibi (AKUB), daha etkili ve hazır bir şekilde afetlere karşı mücadele edebilmek amacıyla akreditasyon sürecine adım attı.

25 kişilik ekip, bu süreçle birlikte eğitim ve donanım açısından daha güçlendirilerek ilin afet ve acil durumlarla başa çıkma kapasitesinin artırılmasına katkı sağlayacak.

AFAD İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ilimizdeki afetlere hızlı ve koordineli bir şekilde müdahale edebilmek amacıyla bu adımı attıklarını Ekip, akreditasyon süreci boyunca çeşitli eğitimlerden geçecek ve en son teknoloji ekipmanlarla donatılacaklarını bildirdi.

Böylece, ildeki acil durumların yönetimi ve afet sonrası arama kurtarma operasyonları daha etkili bir şekilde gerçekleştirilebileceği bildirilirken, bu girişim, ilimizin afet ve acil durumlarla başa çıkma yeteneğini güçlendirerek toplumun güvenliğini artırmayı hedefleniyor.

İlgili kurumlar, bu akreditasyon süreciyle birlikte ilin afet ve acil durum hazırlıklarını daha da ileriye taşımayı amaçlıyor. İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu önemli adımla ilimizin daha güvenli bir geleceğe hazırlanmasına katkı sağlıyor.

Aksaray AFAD İl Müdürü Cezmi Türkmen; Ekip, eğitimler ve hazırlıkların ardından tam teçhizatlı ve yetkin bir şekilde afetlere müdahale edebilmek için hazır hale gelecektir. İlimizdeki arama kurtarma kapasitesinin artırılmasıyla birlikte, toplumun afetlere karşı daha dirençli hale gelmesi hedeflenmektedir. Bu girişim, ilimizin afetlere hazırlıklı bir şekilde karşı koymasına önemli bir katkı sağlayacaktır dedi. Haber; Avni Kuru