Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY’DA ANTEP TATLARI

gaziantep yöresine ait nohut

gaziantep yöresine ait nohut dürüm yapan nohut dürümişletmesinin işletmecilerinden samet yolcu ile görüşerek bilgiler aldık.

İşletmeci yolcu; “aslen antepliyim. nohut dürümaksaray’da pek bilinmeyen ama antep’te çok sevilen bir yiyecektir ”dedi.

nohut dürümüanlatır mısınız?

Öncelikle nohutları temizliyoruz sonra bir gece sudabekletiyoruz. ertesi gün etli kemikle beraber haşlıyoruz. sonra bu dürümün özelsosunu hazırladıktan sonra dürüm arasına nohudu yatırıyoruz. Üstüne patateskızartması onunda üstüne piyaz üstüne yeşillik oluyor ama maydanoz soğan yadamarul oluyor. Üstüne tuz biber kimyon ile birlikte ekmek arası servisyapıyoruz.

aksaraylılarıntepkisi nasıl oldu.

İnsanlar önce şaşırdılar. burada çok bilinmeyen biryiyecek. “nohuttan dürüm mü olur” “nohut kurusunu mu ekmek arasına yayıyorsunuz“ diye soranlar oldu. halk bir garip karşıladı. sosyal medyada görüp insanlardenemek için geldiler ama genelde beğeni ile karşıladılar. İşlerimiz iyigidiyor. başta garip karşıladılar ama sonrasında devamlı müşterilerimiz oldu.hatta sabit olarak sipariş aldığımız müşterilerimiz oldu.

nohut dürümünayrıcalığı nedir?

nohut dürüm fiyat olarak uygun. dürümün 5 tl. hemdoyurucu hem lezzetli damak hitap ediyor. tabi herkes sevecek diye bir kaideyok ama lezzetini sevenler çok. fastfood olarak besleyici doyurucu ve sağlıklıbir yiyecek.

buraya en çokkimler geliyor?

en çok esnaf ve memurlar geliyor. Öğrenciler üniversiteyeuzak olması sebebi il daha az geliyor ama sosyal medyada görenler denemek içingeliyorlar. bastırdığımı broşürlerin çok azını dağıtmamıza rağmen taleplerianca karşılıyoruz.

hangi saatleriarası açıksınız?

sabah 8:00’da açılıyoruz. 10 ile 11 arası yiyeceklerimizhazır oluyor. genelde de akşam 19:00’de kapatıyoruz ama yaz aylarında bu saatuzatılabilir. gaziantep’te bu sabah hazır olur sabah kahvaltısında yenir. bunubilenler neden sabah hazır değil diye soruyorlar ama aksaraylılar bu tadı yeniöğrendiği için henüz sabahları hazırlamıyoruz. İlerleyen zamanlarda sabahta dahazırlamaya başlayabiliriz.

aksaray’da nohut dürümü yapan biziz. nohut dürümharicinde antep yöresine ait patates tavamız var. patates soğan sarımsak bibersoğan et ile yapılan bir yiyecek buda ekmek arası servis ediliyor. Önümüzdekigünlerde ökçe dürüm, ciğer kavurma dürüm gibi doğu tarafına özgü 7 ila 9 çeşit yeniürünlerimizle birlikte menümüzü daha da zenginleştireceğiz. İnsanlar sosyalmedyada bunları takip edip öğrenebilir. bizim ürünlerimiz doğal bitkiselürünler. en masum fastfood ürünlerini biz satıyoruz.

haber avni kuru

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Baro Başkanı Avukat Ferit
Sıradaki Haber Baro Başkanı Köse; “Bayramlar dayanışmanın güçlendiği günlerdir”