Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Altın piyasasında sert düşüş; Şimdi altın alma zamanı mı?

Aksaray Damla Kuyumculuk Yetkilisi

Aksaray Damla Kuyumculuk Yetkilisi Enver Sulu son günlerde yaşanan altın fiyatlarındaki gerileme hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sulu, altın fiyatlarına olan düşüşün vatandaşlar için bir fırsat olduğunu belirtti.

Damla Kuyumculuk yetkilisi Enver Sulu altındaki düşüşleri değerlendirerek;  “Son 15 gündür altında ciddi bir geri çekilme oldu. Piyasa FED’nin faiz indirimini bekliyordu. İndirimden ziyade,  piyasa bu duruma durağan bir tepki verdi. Beklenilen doğrultuda bir karar geldi.  Altın da son 15 günüdür 150– 200 lira bandında geri çekilme oldu.  Bu da vatandaşlarımız için tam bir alım fırsatı olarak değerlendirmelerini ön görüyoruz.  Bu indirimler tam bir alım fırsatı şuanda da tam 2.400- 2. 430 bandına kadar 24 ayar gelmiştir” dedi.

Altın fiyatlarının güncel durumu hakkında bilgiler veren Enver Sulu; “Çeyrek altın satış fiyatlarımız 4.500- 4.600 liraydı şuan da 4150, yarım 8.300 cumhuriyet altını 16.500 şeklinde fiyatlar düştü.  Daha da geri çekileceğini zannetmiyoruz. Bu bir alım fırsatı vatandaşlarımız alsınlar. Yüzyıllar boyunca altına güven her zaman olmuş,  günümüzde de hala talep var.  Gayet ciddi bir talep var altına, döviz bandından ziyade altın kısmı daha yatırımcılarımız için ön görüyoruz, tavsiye ediyoruz” şekilde ifadesine yer verdi.

Altının Euro ve dolar karşısında değer kazandığına dikkat çeken Sulu, “Daha öncelerde Euro bazında alınan altının bir kilosu örnek veriyorum 15- 20 bin Euro idi 30 bin Euro’ya çıktı. Şuanda 70 bin Euro bandına kadar gelmiş durumdayız.  Bu da gösteriyor ki altın hem dolar hem de Euro karşısında değer kazandı. İkisine de geçti. Uzun dönem, yatırım için bence borsadan da dövizden de daha düzgün, en güvenilir yatırım aracı altındır. Vatandaşlar altından vazgeçmesin özellikle talep cumhuriyet, gram bilezik tarafında oldukça ilgi var” dedi.

Fatma Altınok