Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Aile İçi Kriz ve Travma Konuşuldu: Yoğun Katılım!

Aksaray Aile ve Sosyal

Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Aile haftası kapsamında Ailede Kriz Travma ve Başa çıkma Becerileri’ konulu söyleşi düzenlendi.

Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen programa İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlardaki personeller katılım sağladı. Ailenin korunması ve güçlendirilmesi projesi kapsamında yapılan programda aile içi kriz travma bu problemle başa çıkma becerileri kazanılması amaçlandı.

Aksaray Üniversitesi PDR anabilim dalı Dr. öğretim Üyesi Ekrem Sedat Şahin’in anlatımlarıyla gerçekleşen söyleyişi de aile içi yapılanmaların üzerine duruldu. Türkiye’de aileye yönelik verilen önemle birlikte ülke genlinde aile yapısının korunması, güçlendirilmesi bilinçli ailenin sayısının arttırılması ve aile için anlaşmazlıkların üzerine gidilerek bu sorunun ortadan kaldırılması için çalışmalar yürütülüyor.

Aile Haftası kamında yapılan etkinlik yoğun katılımla gerçekleşmiş olup il genlinde aile travmasını ve başa çıkma becerileri kazanılması amacıyla yapılan söyleyişi bireylerin gelişimine ve psikolojik etkilerine büyük oranda etki edeceği ön görülüyor.

Fatma Altınok