Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Ahilik haftası programı başladı; kutlama masaya yatırıldı

  Aksaray Vali Yardımcısı

 

Aksaray Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak başkanlığında 2024 Yılı Ahilik Haftası Kutlama Programı kapsamında toplantı yapıldı.

Ahilik Haftası her yıl Ekim ayının ikinci Pazartesi günü başlar ve 7 gün süre ile il genelinde kutlmlar yapılır. Ahilik haftası kapsamında Ahilik kültürünün topluma endekslenmesi, tanıtılması, canlılığını koruması ve devamlılığı sağlaması amaçlanıyor.

Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarının yapılacağı ilin Valisi tarafından görevlendirilen vali yardımcısının başkanlığında; belediye başkanı, , il kültür müdürü, il milli eğitim müdürü, il sanayi ve ticaret müdürü, il turizm müdürü, üniversite veya yüksekokul temsilcisi tarafından yürütülmesi amacıyla hedeflenen çalışmalar ele alınır.

Aksaray’da ahilik haftası her yıl düzenlenmesi için adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Ahilik haftası çerçevesinde Aksaray’da yapılması hedeflenen çalışmalar masaya yatırıldı.

Toplantı Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak başkanlığında düzenlenmiş olup hafta kapsamında il genelinde hedeflenen çalışmalar görüşüldü.

Fatma Altınok