Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da 24 Kasım’da öğretmenlerin ellerinden binlerce fidan toprakla buluştu!

Aksaray Belediyesi, 24 Kasım

Aksaray Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Aksaray’da anlamlı bir etkinliğe imza attı. Öğretmenler Günü nedeniyle Aksaray’da ağaç dikme etkinliği gerçekleştiren Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 24 Kasım Öğretmenler Günü Hatıra Ormanında öğretmenler ile bir araya geldi.

1981’den itibaren Türkiye’de Öğretmenler Günü olarak anılmaya başlanan 24 Kasım, eş zamanlı olarak tüm ülkede kutlanıyor. Gelecek nesilleri yetiştirmek için büyük bir özveri ile çalışmalarını gerçekleştiren öğretmenlerin bir kez daha anılması maksadıyla düzenlenen anlamlı etkinliklere Aksaray Belediyesi tarafından bir yenisi daha eklendi. Belediye Başkanı Evren Dinçer 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği kapsamında öğretmenler ile bir araya geldi ve gelecek nesillere sürdürülebilir bir doğa bırakmak için ağaç dikim etkinliği gerçekleştirdi.

Ağaç dikim etkinliği kapsamında Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Hakan Kılınçkaya konuşma yaptı. Sözlerine, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak başlayan Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Geleneksel hale getirdiğimiz ve Aksaray’ımızda 24 Kasım Öğretmenler Gününde icra ettiğimiz ağaç dikme törenimizde yine bir araya gelmiş bulunmaktayız. Aksaray’ımızın yeşillenmesinde ve eski haliyle bahsedilen Yeşil Aksaray haline bürünmesi için elimizden gelen gayret ve çabayı sarf ediyoruz. 135 binin üzerinde Aksaray’ımızda, merkezde, refüjler de dâhil olmak üzere, peyzaj çalışmaları dâhil olmak üzere ağaç dikimini gerçekleştirdik. Bunların tabii dikilmesi kadar bakımı ve ilgilenilmesi de önem arz ediyor. Bu noktada da Aksaray Belediyesi olarak her geçen yıl kapasitemizi artırıyor, personellerimizi bu noktada eğitiyor ve geliştiriyoruz. Diktiğimiz ağaçların bakımı onarımı, sulanması, onlarla ilgilenmesi de önem arz ediyor. Bunları da en iyi şekilde yapmanın gayret ve çabası içerisindeyiz” dedi.

Sözlerinin devamında Öğretmenler Günü Hatıra Ormanı hakkında açıklamada bulunan Başkan Dinçer; “Yaklaşık 4 yıl önce bu alanımızı da 24 Kasım Öğretmenler Günü hatıra ormanı olarak tespit ettik Orman Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde ve rutin olarak da burada ağaç dikme etkinliğimizi gerçekleştiriyor. Bu vesile ile de ben ahirete geçmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, emekli olan öğretmenlerimiz de hayırlı uzun ömür niyaz ediyorum. Görevlerinde başarılar ve muvaffakiyetler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Ağaç dikim töreninde günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, “24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle belediye başkanlığımızın düzenlemiş olduğu ve geleneksel hale gelen bu etkinlikte sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Törenimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyorum. Rahmetli öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum. Kalanlara sağlık sıhhat ve afiyet diliyorum. Bu güzel ağaç dikme merasimini geleneksel hale getiren Aksaray Belediyesi ekibini tebrik ve teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” sözlerini kullandı.

Aksaray Kireçlik mevkiinde bulunan 24 Kasım Öğretmenler Günü Hatıra Ormanında gerçekleşen ağaç dikim törenine Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Jandarma İl Komutanı Hacı Ali Bayer, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Haber: Ağustos Gerçe