Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da 19 Mayıs Coşku İle Kutlandı

Aksaray’da 19 Mayıs Atatürk’ü

Aksaray’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı büyük coşku ve yapılan etkinliklerle kutlandı.19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde bine yakın genç ve şehit yakınları ellerinde bayrak ile şehit mezarlığına karanfil bıraktıktan sonra 15 Temmuz Milli İrade meydanına yürüdü.

Aksaray Valiliği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları programı kapsamında ilk programı Aksaray şehitliğinde düzenlendi. Şehitlikte başlayan program da saygı duruşu, istiklal marşı ve Kura’n-ı Kerim tilaveti okundu. Daha sonra Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve programa katılan gençler ve şehit yakınları şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Şehit mezarlıklarına karanfil bırakılmasının ardından Vali Hamza Aydoğdu, bine yakın genç ve protokol ile birlikte bayrak yürüyüşüne katılarak 15 Temmuz Milli İrade Meydanında geldi. 15 Temmuz Milli İrade meydanında yapılan programda da ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı kutlamaları çerçevesinde Aksaray Gençlik ve Spor il Müdürü Aslan Yıldız tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu yapılarak günün anlam ve önemine dair protokol konuşmaları, şiir okunması, halk oyunları gösterisi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sportif gösterileri yer aldı.
19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde konuşma yapan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; Vatanımızın, bayrağımızın, bu güzel günlerimizin, milli ve manevi günlerimizin kadrini kıymetini bilmemiz gerekiyor dedi.

Vali Hamza Aydoğdu; Bugün Aksaray’da biz farklı bir şey yaptık. Bütün gençlerimiz ile birlikte şehitliğe geldik. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra dualarımızı okuduk. Şehitlerimizin mezarlarına karanfil koyduk. Şimdi de gençlerle beraber yaklaşık 2 km bir bayrak yürüyüşü yapacağız. Valiliğin önündeki programımızda da İstiklali Marşını okuyacağız ve tören programına geçeceğiz. Bir farkındalık yapalım dedik. Öğleden sonra gençlerimizle Kılıçaslan Parkında piknik ve etkinlik yapacağız. Bu günlerin önemi şu, bizim kültür ve medeniyetimizin kıyamete kadar yaşamasını istiyorsak bizden sonra gelen gençlere ecdadımızı, vatanımızı, bayrağımızı, toprağımızı, yaşantımızla anlatmamız gerekiyor. Çünkü gençler konuşmaktan çok sizin ayak izlerinizi takip ediyor.” İfadelerine yer vererek gençlerle yapacakları etkinliklerden bahsetti.

Vali Aydoğdu açıklamasının devamında, “Bugün burada yaklaşık 1000 gencimiz ile beraber bayrak yürüyüşünü yapacağız. Cenab-ı Allah al bayrağın altında huzurla yaşayıp burada ölmeyi hepimize nasip etsin. Çünkü bu topraklar gerçekten bedel ödeyerek elde edilen topraklar. Onun için vatanımızın, bayrağımızın, bu güzel günlerimizin, milli ve manevi günlerimizin kadrini kıymetini bilmemiz gerekiyor. Ve bunu da doğru bir şekilde gençlere aşılamamız gerekiyor. Bugün burada çok güzel bir atmosfer var. Ben öncelikle sizin huzurunuzda tekrar gençlerimize öğretmenlerimize Gençlik Spor İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.” Sözleriyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak açıklamasını noktaladı.

19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik spor bayramına katılan gaziler; 19 Mayıs 1919’da ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurutuluş meşalesini yaktığı Samsunda başlayan Milli Mücadele kurtuluş savaşıyla milletimizin Kuvayı milliye ruhu ile kazanılarak zafer elde edilmiştir. Bu anlamlı günde bugün burada şehitliğimizden başlayarak meydanımıza kadar bayrak yürüyüşü yapacağız. Bizlerde gençlerimize gelecek nesillere şehitliği gaziliği anlatabilmek adına buradayız diye konuştu.

Şehit babası yaptığı açıklamada; Doğuda terörle mücadelede şehit düşmüş oğlum, yalınız biz her zaman için biz varız. 9 tane oğlan torunum var. Onlarda vatan uğruna canlarını vermeye hazır haldeyim. Hiç kimseye terörle mücadelede aman vermeyeceğiz dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anama ve Gençlik spor bayramına katılan gençler ise burada yaptıkları açıklamada; 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı Atatürk’ün bizlere gençliğe armağan ettiği bir bayram çokta mutluyuz. Böyle bir yapılan organizasyonda güzel oldu diye konuştu.

Haber: Ağustos Gerçe