Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da 100 Bisikletle 100. Yıl Cumhuriyet turu coşkusu!

Aksaray İl Milli Eğitim

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necmiye Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğiyle, 29 Ekim 2023 Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl kutlamaları büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

     

Öğrencilerin milli değerlere sahip çıkma ve sağlıklı yaşamı teşvik etme amacıyla düzenlenen “100 Bisikletli 100.Yıl Cumhuriyet Turu” etkinliği büyük ilgi gördü.

Necmiye Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden başlayan bisiklet turu, Aksaray Üniversitesi ile devam ederek tekrar okula dönüşle son buldu. Etkinlik boyunca öğretmenler, rengarenk süslenmiş bisikletleriyle öğrencilere eşlik etti.

Okul Müdürü Esra Nazire Meşincigiller, etkinliği “Aksaray’ın güzel doğasını ve Cumhuriyet coşkusunu bir araya getiren” bir etkinlik olarak tanımlarken, öğrencilerin sağlıklı yaşamı teşvik etme ve çevreye duyarlılık konularında önemli bir mesaj ilettiklerini vurguladı.

Etkinlik sırasında öğrenciler, Cumhuriyet’in kazanımlarını düşünerek Cumhuriyet’in 100. yılını coşkuyla kutladılar ve Aksaray halkı da bu enerjik gençleri alkışlarla karşıladı.

Bu bisiklet turu etkinliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılını kutlama amacıyla gerçekleştirilirken, öğrencilerin Cumhuriyet değerlerine bağlılık ve sağlıklı yaşam tarzını benimsemeleri teşvik edildi.

Necmiye Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Aksaray Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi öğrencileri, bisikletleriyle 100 yıl önce kazanılan zaferin bugün hala özgürlük ve bağımsızlık değerlerini taşımasını kutladı.

Haber: Fatma Altınok