Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’a yeni bir soluk: Kalanlar Millet Bahçesi hizmete giriyor!

Kalanlar Millet Bahçesi, şehrin

Kalanlar Millet Bahçesi, şehrin yeşil kimliğine önemli bir katkı sağlayarak hizmete girecek. 42 bin metrekarelik alan üzerine kurulan bu muhteşem bahçe, yaklaşık 15 bin fidan ve süs bitkisinin toprakla buluştuğu bir cazibe merkezi haline geldi.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bahçenin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye genelindeki 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefine uygun olarak Kalanlar Millet Bahçesi’ni tamamladık. Bu projemiz, şehrimizin yeşil alan varlığını artırmamıza ve vatandaşlarımıza doğa ile baş başa keyifli anlar yaşatabilmemize olanak tanıyacak.” dedi.

Millet Bahçesi, yürüyüş yolları, oyun alanları, spor alanları, bisiklet yolları, kamelyalar ve millet kıraathanesi gibi bir dizi imkan sunuyor. Aileler, doğanın tadını çıkarabilecekleri bu güzel bahçede keyifli zaman geçirebilecekler.

Kalanlar Millet Bahçesi’nin hizmete girmesiyle, Aksaray şehrine yakın bir konumda, doğa ile iç içe vakit geçirme fırsatı sunan önemli bir alan daha şehir sakinlerine kazandırılmış oldu. Yeşil Aksaray kimliği bu tür projelerle yeniden canlanıyor ve vatandaşlara dinlendirici bir çevre sunuluyor. Haber; Fatma Altınok