Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY’A LAVANTA KOKUSU YAYILACAK

aksaray  merkezebağlı taptuk köyü’nde

aksaray  merkezebağlı taptuk köyü’nde bulunan demonstrasyon bahçesinde lavanta fidesi dikimiyapıldı.

aksaray tarım ve orman İl müdürlüğü ‘aksaray’a lavantakokusu yayılıyor ‘ projesi kapsamında, geçen hafta aksaray merkeze bağlı taptukemre köyü’nde bulunan Çiftçi ziya Çelik’e ait demonstrasyon bahçesindeangustifolia çeşidi lavanta fidesi dikimi yapıldı.

aksaray tarım ve orman İl müdürü bülent saklav  ve koordinasyon ve tarımsal veriler Şubemüdürü mehmet ercan incelemelerde bulunmak için lavanta bahçesini ziyaretettiler.

İncelemelerde bulunan saklav ” susuz veya çok az su ileüretilebilecek olan ıtri ve tıbbi bitkiler ilimiz açısından önem arzetmektedir.  susuz ve marjinal arazilerdeoldukça kolay bir şekilde yetişen lavanta bitkisi üreticisinde 1 da araziden1.000- 4.000 tl kazanç sağlayabilmektedir. bu durum küçük arazi varlığına sahipüreticilerin sulanamayan marjinal arazilerini değerlendirerek gelir artışısağlayacaktır.  aynı zamanda dünyanüfusunun yüzde 64′ünün bitkileri tedavi amaçlı kullandığı, dünya genelindekullanılan ilaçların yüzde 25′inin bitkilerden yapıldığı bir dönemde;”tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği projesi” İlimiz üreticileriaçısından bir umut ve şans olacaktır. su sıkıntısı çekilen aksaray’dayetiştirilmeyi amaçladığımız lavanta bitkisi altarnatif bitki olaraküreticilerimizin yüzünü güldürecektir” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray'da otomobil ile çarpışan motosikletin
Sıradaki Haber Aksaray’da acı olay; motosikletin sürücüsü öldü, eşi ağır yaralandı!