Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’a Dev Sağlık Yatırımı: Üç Yeni Hastane Geliyor!

Aksaray’da sağlık altyapısını güçlendirmek amacıyla üç yeni hastane inşa edilecek. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanı sıra, merkezde, Eskil ve Ortaköy ilçelerinde hizmet verecek yeni hastaneler için çalışmalar başladı.

Aksaray'da sağlık altyapısını güçlendirmek

Aksaray’da sağlık hizmetlerinin daha erişilebilir ve kaliteli hale getirilmesi amacıyla üç yeni hastane inşa edilecek. Bu önemli yatırımla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek olarak, Aksaray Merkez, Eskil ve Ortaköy ilçelerinde yeni hastaneler hizmet verecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy, “Daha önce Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Vekilimiz Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanımız Evren Dinçer ile Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’yı ziyaret ettiğimizde, Merkez, Eskil ve Ortaköy’e hastane yapılması talebimizi iletmiştik. Bakan bey olumlu görüş verdi,” dedi.

Aksaray Merkez’deki hastane için yer teslimi aşamasına gelindiğini belirten Altınsoy, Ortaköy’de ise Kaymakamlık ve Belediye tarafından yer tahsis edilecek alan belirlendiğinde Bakanlık onayına sunulacağını ifade etti. Eskil’deki hastane için yer teslimi ise tamamlandı dedi.

Yeni yapılacak hastanelerin kapasiteleri de açıklandı. Eskil ilçesindeki hastane en az 30 yataklı, Ortaköy ilçesindeki hastane en az 50 yataklı, Aksaray Merkez’deki hastane ise en az 300 yataklı ve 60 yoğun bakım ünitesi kapasitesine sahip olacak.

Bu büyük sağlık yatırımları, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve İl Başkanı Hamza Aktürk’ün katkılarıyla hayata geçiriliyor.

Yeni hastanelerin inşası ile birlikte Aksaray, sağlık hizmetlerinde önemli bir ilerleme kaydedecek ve vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulacak.

Avni KURU

Ankara'da, jandarma ekiplerince kumarhane olarak
Sıradaki Haber Kumarhane olarak kullanıldığı belirlenen çiftlik evinde 2 kişi yakalandı