Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY’A 6 AYDA 437 BİN TURİST GELDİ

türkiye’nin önemli bir geçiş

türkiye’nin önemli bir geçiş güzergahına sahip olan vebirçok medeniyete ev sahipliği yapan aksaray, bu yılda yerli ve yabancıturistlerin akınına uğruyor.   

ihlara vadisi, selime katedrali, yüksek kilise, manastırvadisi, sivişli kilise, onlarca yeraltı şehri ve oyma mağaralara ev sahipliğiyapan aksaray, özellikle son yıllarda yerli ve yabancı turistlerinvazgeçemedikleri turizm merkezi haline geldi.

  İl kültür veturizm müdürü mustafa doğan, 2018 yılının ilk 6 ayında yerli ve yabancı olmaküzere aksaray’ı 437 bin turistin ziyaret ettiğini belirterek, “selime katedralibölgeye gelen turistlerin hayranlıkla ziyaret ettikleri önemli bir nokta.ihlara vadisi’ne gelen ziyaretçi aynı biletle selime katedrali’ni degezebiliyor. selime katedrali de kapadokya’daki tek bir kayaya oyulmuş enönemli tarihi turistlik mekanlardan bir tanesi. aynı zamanda aksaray bu yıl ilk6 aylık verilerde şu anda 437 bin ziyaretçi rakamına ulaşmış durumda. bu dabölgede nevşehir iliyle birlikte aksaray’ın bölgeye gelen ziyaretçilerinvazgeçemedikleri şehirlerden birisi olduğunu gösteriyor” dedi.

İha

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da meydana gelen trafik kazasında
Sıradaki Haber Aksaray’da arkadaşını Hastaneye götürdü; Dönüş yolunda hayatını kaybetti!