Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Ziraat Odası Başkanı: “Toprak Candır, Canımızı Yakmayın!

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, anız yakmanın toprağa ve dolayısıyla geleceğe verdiği zararlara dikkat çekerek, bu yöntemin kesinlikle terk edilmesi gerektiğini vurguladı.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, tarımda sürdürülebilirliği sağlamak adına kritik bir uyarıda bulundu. Koçak, hasat sonrası tarlada kalan kök ve sapların yakılarak yok edilmesi yöntemine kesinlikle başvurulmaması gerektiğini belirtti. Anız yakmanın, toprağın biyolojik, fiziksel ve kimyasal özelliklerine büyük zarar verdiğini ifade eden Koçak, bu durumun toprağın organik maddesini yok ederek doğal dengeyi bozduğunu vurguladı.

Koçak, “Toprak, on binlerce yılda oluşmuş canlı bir varlıktır ve bir gramında çoğunlukla dünyadaki insan nüfusundan daha fazla canlı barındırmaktadır. Anız yakma, toprağı kolay işlemek ve yabancı ot tohumlarını ortadan kaldırmak amacıyla yapılsa da, toprağa, ailemizin ve ülkemizin geleceğine büyük zararlar vermektedir. Anız yakılması, birçok canlının beslenme, barınma ve korunma ortamını yok eder, toprağın organik maddesini yok eder ve toprağın önemli biyolojik, fiziksel ve kimyasal özelliklerini bozar” şeklinde konuştu.

Emin Koçak, anızın toprağın geleceği olduğunu ve toprağın ise bizim geleceğimiz olduğunu vurgulayarak, “Anızı yakmak geleceğimizi, bize emanet edilen en değerli varlığımızı yakmaktır. Bu yöntemden kesinlikle vazgeçilmelidir” dedi.

Koçak’ın açıklamaları, tarımın sürdürülebilirliği ve çevresel bilincin arttırılması adına önemli bir çağrı olarak değerlendiriliyor. Toprağın korunması ve sağlıklı bir ekosistem için anız yakma gibi zararlı uygulamalardan uzak durulması gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

Fatma Altınok