Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray ve çevresinde sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğü, Aksaray ve çevresinde parçalı ve çok bulutlu hava beklendiğini, Konya’nın güneydoğusu ve Aksaray’ın doğu kesimleri ile Niğde çevrelerinde ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini bildirdi. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmezken, rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Konya’nın güneydoğusu ve Aksaray’ın doğu kesimleri ile Niğde çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Konya ve çevresinde önümüzdeki günlerde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. Özellikle Konya’nın güneydoğusu, Aksaray’ın doğu kesimleri ve Niğde çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bölge halkının, yağışların oluşturabileceği ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

Hava Durumu ve Sıcaklıklar:
Aksaray:Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 28°C
Ağaçören:Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 23°C
Eskil:Parçalı ve çok bulutlu, 28°C
Gülağaç:Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26°C
Güzelyurt:Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 23°C
Ortaköy:Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26°C
Sarıyahşi:Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 27°C
Sultanhanı:Parçalı ve çok bulutlu, 27°C

Bölgedeki hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Meteoroloji yetkilileri, özellikle gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı bölgelerde yaşayan vatandaşları, ani sel, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Bu hava durumu raporunun dikkate alınması, özellikle tarım faaliyetleri ve açık hava etkinlikleri planlayan vatandaşlar için önem arz ediyor. Güvenlik tedbirlerinin artırılması, olası hasar ve kazaların önüne geçilmesi için kritik bir rol oynayabilir.

Ağustos Gerçe