Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Valisi Kumbuzoğlu, Somuncu Baba ve Şehitlik ziyaretleri ile hizmete başladı

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, valilik görevinin ikinci gününde mesaiye Ervah Kabristanlığında bulunan Somuncu Baba Külliyesini ve Aksaray Şehitliğini ziyaret ederek başladı.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na ziyaretleri esnasında, Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Hacı Ali Büber, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar il müdürü İsrafil Aktürk, Müftü Yardımcısı Mahmut Çelikoğlu’da eşlik etti.
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun Somuncu Baba ziyaretinde Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan, Vali Kumbuzoğlu’na Somuncu Baba’nın hayatı hakkında Vali Kumbuzoğlu’na bilgi verdi. Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’ı dikkatlice dinleyen Vali Kumbuzoğlu’na, Doğan, İstanbul’un Türkleşmesinde Somuncu Baba ve sülalesinin etkili olduğunu söyledi.
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Valilik görevinin ikinci gününde Somuncu Baba Külliyesi ziyareti sırasında bölgede bulunan esnaflarla selamlaşmayı da ihmal etmedi. Hoş geldin ve hayırlı olsun dileklerini kabul eden Vali Kumbuzoğlu, Somuncu Baba fırınını da ziyaret ederek, burada somun ve Aksaray tahinlisi lezzetlerini deneyimledi.
Külliye içerisinde camiyi de inceleyen ve bölgeyi gezen Aksaray Valisi Kumbuzoğlu, Külliye içerisinde bulunan ve Somuncu Baba’nın hayatını anlatan minyatür sergi alanını inceleyip, burada da Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan’dan bilgiler aldı.

Somuncu Baba Külliyesi ziyaretinin ardından Aksaray Şehitliğine giden Vali Kumbuzoğlu, burada okunan Kur’an-ı Kerim’i dinleyip, dua etti. Şehit mezarlarını gezen ve mezarlara karanfil bırakan Vali Kumbuzoğlu, şehit yakınları ile de sohbet edip, onlarla duygularını paylaştı. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu son olarak Şehit ailesini de ziyaret ederek mesaisine başlamış oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Valiler Kararnamesi ile Aksaray Valisi olarak atanan Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray’da dün göreve resmen başladı. Göreve yeni gelen Vali Kumbuzoğlu, yaptığı ziyaretleri de göz önünde bulundurarak Aksaray’ın tarihi ve kültürel yönden çok zengin bir turizme sahip olduğunu belirtti.
Vali Kumbuzoğlu Aksaray’ın yapılacak olan çalışmalarla güzelleşeceğini belirterek; “Aksaray’ın Ankara’ya yakınlığı ayrıca bir avantaj. Çevredeki illerimiz olan Nevşehir, Niğde, Konya gibi bütün çevrelerimizle entegrasyon içerisinde olacağız ve güzel hizmetler vereceğiz” dedi.
Vali Kumbuzoğlu, göreve başlamasının ikinci gününde yaptığı açıklamada; “Göreve başladık. Hayırlı uğurlu olsun. Aksaray’ımıza Aksaraylı vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. İnşallah birlikte en güzel hizmetler yapmaya gayret edeceğiz. Aksaray tarihi, kültürel yönden çok zengin bir şehir. Selçuklu kenti” sözlerini kullandı.
Aksaray Valisi Kumbuzoğlu Aksaray şehrinin tanıtımı konusunda yaptığı açıklamada; “Aksaray’ın tanıtımı noktasında beraber çalışacağız. Aksaray turizm yönünden de çok zengin bir kent. Vatandaşlarımız ile bürokratik kesimler ile birlikte komple bu zenginliği çok güzel faaliyetler ile ön plana çıkaracağız. Valiliğimin ikinci gününü yaşıyorum. Somuncu Baba’yı ziyaret ettik. Mekânları cennet olsun. Somuncu Baba Aksaray ile bütünleşmiş bir Veli. Gerçekten heyecan veren bir büyüğümüz.” ifadesine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe