Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Valiliğinden fahiş kira artışına son

Konut kira sözleşmelerinde yaşanan

Konut kira sözleşmelerinde yaşanan sorunları ele alan Valilik, ilgili kurumların çalışmaları ve şikayetlerin değerlendirildiğini ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Borçlar Kanununa eklenen geçici 2. madde ile konut kira sözleşmelerinde yıllık kira artışının azami yüzde 25 ile sınırlandırıldığı belirtilen açıklamada, bu düzenlemenin 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatıldığına dikkat çekildi.

Aksaray Valiliği, konuyla ilgili olarak düzenlenen bilgilendirme ve istişare toplantısına Belediye, ilgili kurum müdürlükleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, 48 merkez ilçe mahalle muhtarı, sivil toplum kuruluşları, emlak işleri ile iştigal eden kuruluşlar ve emlakçılar dernek temsilcilerinin katılım sağladığını açıkladı.

Toplantıda, ilimizde yapılan çalışmaların sunumları yapılarak mevcut sorunlar hakkında yasal açıklamalar yapıldığı belirtildi. Valilik, konu hakkındaki işlem ve uygulamaları yakından takip edeceğini vurgulayarak, kira işlemlerindeki kanuni zorunluluklara uyulması ve gerekli hassasiyetin gösterilmesi konusunda ilgililere uyarılarda bulundu. Haber; Ağustos Gerçe