Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Valiliği ev sahipliğinde Kamu Etik konferansı gerçekleştirildi!

Aksaray Valiliğinin ev sahipliğinde

Aksaray Valiliğinin ev sahipliğinde “Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri” konulu konferans gerçekleşti.

      

Konferans Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Ömürgönülşen’in başkanlığında gerçekleşti. Konferansa, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Zerrin Güngör, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir ve çok sayıda katılımcı katıldı.
Aksaray Üniversitesi Konferans salonunda gerçekleşen “Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri” konulu konferansta, kamu yönetiminde etik davranışa yönelik söyleyişi de bulundu.

Devleti temsil etmek sadece onun yetkilerini kullanmak olmaz diyen Vali Kumbuzoğlu; “Devleti temsil etmek, Sadece onun yetkilerini kullanmakla olmaz. Asıl temsil, Milletin gönlünü kazanmakla olur” dedi.

Vali Kumbuzoğlu konuşmasında  “Bugün burada düzenlenen konferansta konuşulacak ilke ve değerler ile meslek hayatımızın bir muhasebesini hep birlikte yapalım. Kamu personelleri olarak, işimizi doğru mu yapıyoruz? yanlış mı yapıyoruz? İşimizi iyi mi yapıyoruz? Kötü mü yapıyoruz? Ölçümüz belli. Doğru-Yanlış / İyi – Kötü. Kamu hizmetlerinde; “Bana göre doğru” “Sana göre yanlış” diye bir şey olmamalı. Kriterlerimiz, evrensel doğrular ve evrensel yanlışlar olmalı” dedi.

Etik denilen evrensel değerlerin bizim kültürümüzde zaten var diyen Vali Kumbuzoğlu; “Sekiz köşeli Selçuklu yıldızının her bir köşesinde; adalet, halka hizmet ve tarafsızlık var. Kutadgu Bilig’de; şeffaflık, hesap verebilirlik var. Ahi Evran’da dürüstlük, hakkaniyet, güvenirlik var. Şeyh Edebali’nin Osman Bey’e nasihatinde ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın var. Hz.Ömer’in mesaide devletin mumunu, mesai dışında kendi şahsi mumunu yakışında; Beytül mal var, kul hakkı var… Yani, Etik denilen evrensel değerlerin tamamı Bizim kültürümüzde zaten var” şeklinde konuştu.

Asıl temsilin milletin gönlünü kazanmak olduğunu dile getiren Vali Kumbuzoğlu “Devleti temsil etmek, Sadece onun yetkilerini kullanmakla olmaz. Asıl temsil, milletin gönlünü kazanmakla olur. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleri ile aslında, her birimiz bulunduğumuz ilde, ve görev yaptığımız kurumlarda, birer Hz.Ömer olmalıyız, olabilmeliyiz. Devletin soğuk yüzü ya da demir yumruğunu değil, sıcak eli, gülen yüzü, şefkatli kollarını temsil etmeliyiz. Bugünlerde, heyecan ve gururunu yüreğimizde yaşadığımız, Cumhuriyetimizin 100.yılında, Türkiye Yüzyılı’nı inşa edebilmek için, Gazi Mustafa Kemal’in “Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır” sözünü kulaklarımıza küpe, odalarımıza serlevha yapmalıyız. İşte, Kamu Etik Kurulu tam da bunun için var” dedi.

Konferansta konuşma yapan Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Zerrin Güngör; “Halka hizmet bilinci, adalet, dürüstlük, tarafsızlık, nezaket, saygı, çıkar çatışmasından kaçınmak, yine kamu yararını gözetmek ve kamu gücünü, kamu kaynağını ve kamu zamanını doğru ve etkili kullanmak gibi etik ilkelere uygun davranmaları, her şeyden önce kamu düzeninin korunması, istikrarın ve kamu yönetimine güvenin sağlanması için gerekli ve zorunludur. Kamu kurumlarının başarılı, uyumlu, verimli çalışması, devlet gücünün olumlu bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Vali Kumbuzoğlu ve Rektör Arıbaş konferansta bir süre konuştuktan sonra katlım gösteren ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Haber: Fatma Altınok