Türkiye’nin turizm ve gastronomi alanında dikkat çeken etkinliklerinden biri olan International Gastro Bodrum Fest, bu yıl da birbirinden değerli katılımcılarla gerçekleşiyor. 23-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan organizasyona Aksaray Üniversitesi de katılımcı üniversitelerden biri olarak dahil oldu.
Festival kapsamında, gastronomi turizminin gelişimine yönelik önemli başlıkların ele alınacağı bir dizi etkinlik planlandı. Bu etkinlikler arasında öne çıkanlardan biri olan “Yerel Gastronomi Turizm Ürünlerinin Tanıtılması, Pazarlanması ve Markalaşması” başlıklı çalıştayın moderatörlüğünü ise Aksaray Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysu Altaş üstlenecek.
Prof. Dr. Altaş, yerel gastronomi ürünlerinin sürdürülebilir turizm içinde nasıl değerlendirilebileceği, markalaşma süreçlerinde izlenmesi gereken yollar ve tanıtım stratejileri üzerine akademik ve sektörel paydaşlarla bilgi alışverişinde bulunacak.
ASÜ’nün bu uluslararası düzeydeki etkinliğe katılımı, hem üniversitenin gastronomi ve turizm alanındaki akademik birikimini tanıtması hem de Aksaray’ın yerel değerlerinin ulusal ve uluslararası platformlara taşınması açısından önem taşıyor. Festival süresince yapılacak sunumlar ve panellerde ASÜ adına çeşitli akademik temsilcilerin de yer alması bekleniyor.
Uluslararası iş birliklerine kapı aralayacak bu tür organizasyonların, hem gastronomi eğitiminin gelişimi hem de yerel ürünlerin küresel pazara açılması noktasında değerli katkılar sunduğu ifade ediliyor.
Ağustos Gerçe