Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Üniversitesi Kurban Bayramı kutlama mesajı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bayramların iyilik ve güzelliklerin çoğaldığı, imani ve insani hassasiyetlerin geliştiği, kardeşlik bağlarının kuvvetlendiği özel zamanlar olduğunu söyledi.

Şahin, Kurban Bayramı’nı kutlayan yazılı bir basın açıklaması yaptı. Kurban Bayramı’nın tüm İslam âleminde toplumsal birlikteliği pekiştirdiğini dile getiren Şahin, paylaşma, sevgi, saygı ve dayanışma ruhunun bireyleri ve toplumları ayakta tutan en önemli değerlerden olduğunu belirtti. Kardeşinin derdiyle dertlenmek, sevgi ve saygı ortak paydasında toplumsal bağlar kurmak ve dayanışma bilinciyle sorunları çözmeye çalışmak gibi hasletlerin bayramların derinliğini arttırdığını ifade eden Şahin, “Güzel bir bayrama daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban, yaklaşmak ve Allah’ın rızasını kazanabilmek için bölüşmek, paylaşmak anlamına gelmektedir. Yüzleri güldürmek, umudu arttırmak, nezaketi, estetiği, letafeti yaymak, yaşadığımız hayata mana penceresinden bakmak için çok büyük bir vesile olan Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimizle tebrik ediyoruz” dedi.

Rektör Şahin, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Tüm ASÜ ailesi, şehrimiz, ülkemiz ve İslam âlemi için Kurban Bayramı’nın hayırlara, güzelliklere ve esenliğe vesile olmasını diliyoruz. Kurban Bayramı mübarek olsun” dedi.

Haber Bülteni