Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Üniversiteli teknik adamın yönettiği Milli takım sahaya çıkıyor

Türkiye İşitme Engelliler Kadın

Türkiye İşitme Engelliler Kadın Futbol takımı antrenörümüz, Rıfat Demir, bugün Türkiye saati ile 15.30 da kızları ile birlikte dünya zirvesinde boy gösterecek. Rıfat Demir uzun yıllardır Aksaray Üniversitesin öğretim üyesi olarak görev yaparken bir çok takımda da teknik direktör olarak görev aldı.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen 4. Dünya İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası’na katılan İşitme Engelliler Kadın Futbol Takımı, ilk kez katıldığı organizasyonda finale yükselme başarısı gösterdi. Kadın Milli Takımı, sıralama turunda İngiltere’yi 2-0 yenerken, Polonya’ya 4-1, ABD’ye 9-0 kaybetmesine rağmen Japonya’yı 4-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

UITM Stadı’ndaki yarı finalde grup maçlarında yenildiği Polonya ile karşılaşan Ay-yıldızlılar, ilk yarısı golsüz sona eren mücadeleyi 73. dakikada Ecrin Köse ve 82. dakikada Özlem Aktaş’ın golleriyle 2-1 kazanarak hem rakibinden rövanşı aldı hem de tarihinde ilk defa Dünya Şampiyonası’nda finale yükseldi. 2017 yılında kurulan İşitme Engelliler Kadın Futbol Takımımız, ABD-İngiltere yarı final eşleşmesini geçen tarafla 6 Ekim Cuma günü saat 15.30’da  finalde karşılaşacak.

Rıfat Demir, Aksaray küme takımlarından Osmanlı 1453 Spor’da da bu sezon anlaşarak teknik patronluğunu yapacak. Karşılaşma, Türkiye İşitme engelliler federasyonu instagram hesabından canlı olarak yayınlacak. haber: Ağustos GERÇE