Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY ÜLKESİNE SAHİP ÇIKTI

cumhurbaşkanırecep tayyip erdoğan’ın himayelerinde

cumhurbaşkanırecep tayyip erdoğan’ın himayelerinde geçtiğimiz yıl şubat ayında başlatılanİstihdam seferberliği ülke genelinde iş dünyası tarafından büyük destekgörürken, 1,5 milyon İnsana iş imkânı sağlanan İstihdam seferberliği bu yıldadevam ediyor.

dünya’daeşi benzeri görülmemiş olan seferberlikte türk Özel sektörünün üstün gayretleribüyük bir başarıya imza atarken, atso başkanı cüneyt göktaş, aksaray İşdünyasına teşekkür ederek seferberlik hakkında bilgi verdi.

aksaray’ınistihdam seferberliğinde koyduğu hedefin iki katını gerçekleştirdiğinin altınıçizen aksaray ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanı cüneyt göktaş,açıklamasında; “sayın cumhurbaşkanımızın himayelerinde Şubat 2017’de tobbtürkiye ekonomi Şurasında “İstihdam seferberliği” başlatılmıştır.  türk özel sektörünün üstün gayretleri ile2017 yılı sonunda dünya da eşi benzeri görülmemiş bir başarıya imzaatılmıştır.  1.5 milyon insanımıza iş,ailelerine aş imkânı sağlanmıştır. sayın cumhurbaşkanımız 2018 yılı içinde birhedef göstermiş ve bu hedeflere ulaşmak içinde iş dünyamızın ihtiyaç duyduğuyeni istihdam teşvikleriyle ilgili olarak çalışmalar yapılmasına karar verilmiştir.

buanlamda türkiye odalar ve borsalar birliğimiz, Çalışma ve sosyal güvenlikbakanlığı ile çalışmalar yapmıştır. iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu istihdamteşviklerine ilişkin yasal düzenlemeleri de içeren 7103 sayılı kanun tbmm’dekabul edilmiştir.

İstİhdamabÜyÜk teŞvİk

İstihdamseferberliğine gelen teşvikler hakkında bilgi veren atso başkanı cüneyt göktaş;“Öncelikle bilinmesini istiyorum ki yeni istihdam teşvikleri 1 ocak 2018 ile 31aralık 2020 arasında 3 yıl boyunca uygulanacaktır. İlave istihdam teşvikleriile işverenler olarak biz sadece işçimizin maaşını ödeyeceğiz, tüm vergi ve sgkprimlerini devletimiz karşılayacak. bu demek oluyor ki vergi ve prim sıfırdır.

birdiğer teşvik ’de “bir senden, bir benden” teşvikidir. bu teşvik imalat sanayidefaaliyet gösteren mikro ölçekli işletmelerimiz ve esnalarımız için çokönemlidir.

İstihdamteşviklerinin yanında “mesleki eğitim ve İş başı eğitim” programlarına ilişkinteşvik ve desteklerde gelmiştir.  mesleki eğitim ve İşbaşı eğitim alacak öğrencilere 46,2 tl işsizliködeneği alanlara günlük 30,8 tl cep harçlıkları ve kurs süresi boyunca 2 – 5yaşında çocuğu olanlara 400 tl kreş yardımı yapılacaktır. bu teşviktenfaydalanmak isteyen katılımcıların 18-29 yaşında olması gerekmektedir. tüm buteşviklere ilave olarak 2018’de 9 ay boyunca işverenlere aylık 100 tl asgariücret desteği verilecektir. bu teşvikle toplamda işverenlerin üzerindenyaklaşık 10 milyarlık bir yükü devletimiz almış olacaktır.

geridönük olarak İstihdam teşviklerinden yararlanamayan iş dünyamızın üyeleriiçinde yeni bir süre tanındı. normalde geriye dönük istihdam teşviklerindenfaydalanmak isteyenler için başvuru süresi 1 ay olarak tanınmış iken Çalışmasosyal güvenlik bakanlığı ve maliye bakanlığı bu süreyi 2 aya çıkardı. 1haziran’dan sonra gerekli tüm koşulları sağlayan üyelerimiz istihdamteşviklerinden yararlanamayan dönemi takip eden 6 ay içerisinde sosyal güvenlikkurumu’na müracaat etmesi şartıyla, başvuru tarihinden geriye yönelik 6 ayailişkin olmak üzere yararlanılmamış olan istihdam prim teşviki, destek veindirimlerinden faydalanabilecektir. teşviklerimizin ilimize, devletimize ve işdünyamıza hayırlı olmasını diliyor, başta cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğanolmak üzere emeği geçen herkese aksaray iş dünyası adına teşekkür ediyorum”dedi.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde motosiklet çalan
Sıradaki Haber Motosiklet çalan iki hırsızdan biri tutuklandı