Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, şehrin ticaret potansiyelini değerlendirdi: “Aksaray adından söz ettirecek!”

Aksaray Ticaret ve Sanayi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş. 2023 yılında Aksaray’da gerçekleşen ticarete yönelik değerlendirmede bulundu. Başkan Koçaş, konu hakkında yaptığı açıklama kapsamında, “Aksaray adından söz ettiren bir şehir olacak” ifadelerine yer verdi.
Aksaray’ın 2023 yılında dış etkenlerden ötürü ihracat değerlerinin düştüğünü belirten Başkan Koçak, sözlerine 2023 yılı ihracat oranlarına değinerek başladı. Konu hakkında açıklama yapan Koçaş, “2023 yılı içerisinde Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasında açılan şirket sayısına baktığımızda 769 şirketimizin bu yıl yeni açıldığını görüyoruz. Geçen yıl şirket sayısına baktığımızda 695 civarında bir rakam vardı. Karşılaştırdığımızda Aksaray’ımızda yüzde 10’luk bir büyüme olduğunu görüyoruz. Bu da tabi neyi gösteriyor; Aksaray’ın geliştiğini, Aksaray’ın büyüdüğünü ve Aksaray’ın daha da iyiye gittiğini gösteriyor. Tabi yine ihracat rakamlarımıza baktığımızda geçen yıl 213 milyon dolar civarında bir ihracat rakamı yakalamışız. Bu yıl itibariyle de 135 milyon dolar civarında bir ihracat rakamımız var. İhracat rakamlarımız geçen yıla göre bir düşüş göstermekte. Bu düşüşün sebebi nedir denildiğinde baktığımızda özellikle dünya genelinde Ukrayna-Rusya savaşı. Tam bu savaş bitti derken İsrail ve Filistin arasındaki savaş gerçekleşti ve bundan tüm dünya etkilendi” dedi.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Koçaş, sözlerini devamında, “Tabii ki yine Aksaray sanayisi ve esnafımızın yaşamış olduğu sıkıntılara baktığımızda nakite ulaşım sıkıntısı ve yüksek faiz oranları özellikle, yüksek kiralar ve artan enflasyonu görüyoruz. İnşallah bu sıkıntılar bittiği zaman hükümetin de üzerine bastıra bastıra söylediğine bakarak özellikle dünya ekonomisi Türkiye’nin ekonomisi, dünya ekonomisi değişmeye doğru gidiyor. Bizim de Aksaray olarak bu değişime ayak uydurmamamız gerekiyor. Yeni ürünlerimizi satabileceğimiz, dış dünya ile bağlantı kurmamız gerekiyor. Yeni pazarlara girmemiz gerekiyor. Başka çaremiz yok büyümek zorundayız. İnşallah Türkiye’nin yüzüncü yılını yaşadığımız dönemde bize düşen daha çok çalışmak. Aksaray Organize Sanayi Bölgemiz, dikkat çeken bu yer. Aksaray’ımız Türkiye genelinde bakıldığında büyüyen bir şehir, bunun yanı sıra özellikle son dönemde açılan genişleme alanlarındaki fabrikalarımızın da tamamlanamasını bekliyoruz. Onları da tamamladığımızda üretim ve ihracat alanında daha da iyi yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum” sözlerini kullandı.
Aksaray’da organize sanayi bölgelerinin her geçen gün gelişeceğini, nitelik ve sayısının artırılacağını vurgulayan Koçaş, “İlçe organize sanayi bölgelerimizin de özellikle başvurularına baktığımızda hakikaten çok ciddi başvurular alıyoruz. Özellikle Gülağaç ve Gülpınar bölgesine kurulacak olan yeni OSB ile Sarıyahşi bölgemize açılacak olan yeni OSB alanı nedeniyle çalışmalar bitti. Artık sadece Aksaray değil, ilçelerle büyüyen bir il olma yolunda gidiyoruz. İnşallah Aksaray sanayi ve ticaret alanında adından sıkça söz ettiren bir şehir olacak” ifadelerini kullandı.

Haber: Ağustos Gerçe