Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş; “Kazanma Hırsı, Vurgunu Getirdi”

Aksaray, son günlerde inşaat

Aksaray, son günlerde inşaat ve emlak sektöründe yaşanan vurgun iddialarıyla sarsıldı. Aksaray’da, önce bir firmanın 600 milyonluk daha sonra da diğer firmanın 950 milyonluk vurgun iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Vurgun iddialarının ardından inşaat ve emlak sektörü olumsuz etkilenirken, iddialarla ilgili Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş bir açıklama yaptı. Koçaş yaptığı açıklamada, “Ticaret yaparken, güvenilir ve köklü firmalarla çalışmaya özen gösterin. Bir şey alırken fiyat çok yüksekse de sıkıntı vardır, çok düşükse de sıkıntı vardır. Olmayan değerler söyleniyorsa, vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olmalıdır. Hırsa kapılmayın.” dedi.

Aksaray’da, günlerdir ‘İflas mı yoksa vurgun mu?’ iddiaları gündemi meşgul ediyor. Birçok vatandaşın mağdur olduğu olayla ilgili konuşan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, “Başından beri abartı rakamlar, değerinin üstünde almalar, vade yaymalar vardı. Bu konuyla alakalı ciddi bir rahatsızlık ortamı oluşmuştu. 15-20 kişilik bir arkadaş grubu kendi aralarında alıp veriyorlardı. Bu işe daha sonradan katılan kişiler de oldu. Zincir çok büyük. Olumsuz bir durum. İnsanlar daha fazla kazanma hırsıyla bu işin içine girdi. Birileri kazandı birileri battı. Bu durum, piyasayı ciddi anlamda etkiliyor. Başka şehirlerden arayıp, Aksaray’da ne olduğunu soranlar oldu. Aksaray adına hoş olmayan durumlar bunlar.” dedi.

Vatandaşları uzun vadelerde, değerinin çok üstünde yapılan alımlarla ilgili dikkat etmeleri konusunda uyaran Ahmet Koçaş, “Değerinin çok üstünde bir mal alınıyorsa, ‘Bunda muhakkak bir sıkıntı vardır.’ diye düşünerek dikkatli olunması gerekiyor.  Çok düşük fiyatta satılıyorsa, ortada olmayan bir değer varsa buna da dikkat etmek gerekiyor. İnşaat maliyetleri belli. Kimse inşaat sektöründe bedelinin aşağısında satamaz. Biz de yaşanan bu durumdan rahatsızız. Vatandaşlarımızdan mallarını değerinde alıp satmalarını istiyoruz. Hırsa kapılmasınlar. Mallarını, değerinin altında ya da değerini üstünde satmasınlar. Güvenilir insanlarla ticaret yapsınlar. Bu işi yapan, gerçek ve köklü firmalarla ticaret yapsınlar. Ticaretlerde güvence olmalıdır. Bu olayda, 15 milyonu giden, 60 milyonum gitti diyor. Abartı rakamlar da var biraz. Şans oyunu gibi bir durum olmuş ne yazık ki.” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Ağustos Gerçe