Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray temsilcisinin hedefi şampiyonluk!

Türkiye Hentbol Federasyonu 2023-2024 faaliyet programı kapsamında düzenlenen Minik Kızlar Hentbol Türkiye Şampiyonası, Antalya’nın Alanya ilçesinde, son on altıya kalan takımların katılımı ile başladı. Aksaray Belediyespor hentbol takımı, çekilen kurada Şırnak İdil Akademi, Tekirdağ Cezaevispor ve Armada Praxis Yalıkavak Spor Kulübü ile eşleşti.

Türkiye Hentbol Federasyonu 2023-2024

İlk maçında Şırnak İdil Akademispor’u 27-6 gibi farklı bir skorla yenen Aksaray Belediyespor, Minik Kızlar Hentbol Türkiye Şampiyonası’na galibiyetle başladı. İkinci gün karşılaşmasında Tekirdağ Cezaevispor karşısında da üstün bir oyun sergileyen Aksaray Belediyespor, sahadan 18-4’lük skorla ayrıldı. Grup aşamasındaki son maçında Armada Praxis Yalıkavak Spor Kulübü’nü 13-7 mağlup eden temsilcimiz, grup müsabakalarını namağlup tamamlayarak çeyrek finale yükseldi.
Çeyrek finalde Tokat ile karşılaşan Aksaray Belediyespor, salondan 17-10’luk galibiyetle ayrılarak adını yarı finale yazdırdı. Yarı finaldeki rakibi ise güçlü Bursa Büyükşehir Belediyespor oldu. Aksaray Belediyespor, bu maçı kazanması durumunda Minik Kızlar Türkiye Şampiyonluğu için final maçına çıkacak.
Grup aşamasında oynadığı maçlarda toplam 75 gol atan ve kalesinde sadece 27 gol gören Aksaray Belediyespor’un antrenörü Serkan Pala, grup aşamasını kayıpsız tamamladıklarını belirterek, “Şimdi sıra çeyrek finalde rakibimizi mağlup ederek yarı finale yükselmekte. Geçen yıl finalde kaybettiğimiz şampiyonayı bu kez kazanarak sezonun son şampiyonasında Türkiye Şampiyonu olarak ilimize dönmek istiyoruz. Sezon boyunca yaptığımız çalışmaların sonucunu alma zamanı. Tek hedefimiz var o da şampiyonluk.” dedi.

Hakan Hidayet Deniz