Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray temsilcisi Türkiye finaline adını yazdırdı!

Okul Sporları Daire Başkanlığı

Okul Sporları Daire Başkanlığı 2023-2024 Yıldız Erkekler Futsal müsabakalarına katılma hakkı elde eden 15 Temmuz Ortaokulu Adana ilinde yapılan yarı final müsabakalarında rakiplerini mağlup ederek Türkiye finallerine katılma hakkı elde etti.

İlimizde Yıldız Erkekler futsalda şampiyon olan ve Türkiye 1. kademe grup maçlarında ilimizi temsil etme hakkı elde eden 15 Temmuz Ortaokulu Kırşehir ilinde yapılan grup müsabakalarında tüm maçlarından galip ayrılarak yarı finallere katılma hakkı elde etti.
22-25 Mayıs tarihlerinde yıldız erkek-kız yarı final müsabakaları Adana ilinde düzenlendi. İlimizi erkeklerde 15 Temmuz Ortaokulu, kızlarda ise Yavuz Sultan Selim YİBO temsil etti.

15 Temmuz Ortaokulu ilk maçında Diyarbakır Cemil Özgür Ortaokulu ile karşılaştı ve müsabakayı 7-0 gibi rahat galibiyet alarak bitirdi. İkinci maçında ise Adana temsilcisi Alparslan Türkeş Ortaokulu ile karşılaştı. Bu mücadeleden ise 4-1 mağlup olarak ayrıldı. Gruptan çıkmak için Kayseri temsilcisi Fatma Mustafa Has Çelik Ortaokulu ile final niteliğinde maça çıktı. Büyük mücadeleye sahne olan maç 3-3 bitti ve penaltılarda 15 Temmuz Ortaokulu rakibini eleyerek gruptan ikinci olarak çıktı ve diğer grubun lideri olan Kilis 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu ile eşleşti. Turnuvanın son gününde okulumuz 15 Temmuz Ortaokulu güzel futbolu ve mücadelesiyle rakibini 3-0 gibi net skorla eleyerek Türkiye de son 8 takım arasına adına yazdırdı. Türkiye birinciliği 6-11 Haziran’da Samsun’da düzenlenecek.

15 Temmuz Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Gökmen Gül yaptığı açıklamada, “Çalışmalarımızın karşılığı almaya başladık. Aksaray’da başlayan maceramız Samsunda son bulacak. Samsun’da yapılacak olan Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi en iyi şekilde temsil edip kürsünün en üst basamağında yer almak istiyoruz. Bizleri her konuda destekleyen okul müdürümüz Bünyamin Ek beye teşekkür ediyorum. Okulumuzun diğer Beden eğitimi öğretmeni Tufan Güner hocamla birlikte oklumuzda spor adına yapılması gereken tüm adımlarımızı atarak daha sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyoruz.” dedi.

Hakan Hidayet Deniz